Kémfotók az űrkomp-Civicről

2011.06.09. 15:09

Az idén esedékes a Honda Civic leváltása, de eddig csak az amerikai kiviteleket mutatták meg , a három- és ötajtós európai modellekről még tisztességes kémfotókat sem láttunk. Eddig. ZoliCC azonban küldött néhány képet Londonból, amelyen pont a következő ötajtós Civic egyik prototípusa látható.

Az autón persze teljes álcázás volt, így a részleteket elég nehéz kivenni az örvénymintás fólia alatt, de a karosszéria arányai egyértelműen a jelenlegi Civic összetéveszthetetlen stílusát követik. Az űrhajó-forma tehát marad, csak a részletek változnak. Hogy milyen mértékben, azt nehéz megjósolni, mindenesetre a kerekek felett átlátszik két határozott ív – lehet, hogy ezekkel igyekeznek feldobni a formát, de az is elképzelhető, hogy csupán a bámész magyar fotósok megtévesztésére kerültek ál-idomok a fólia alá.

A képek több kérdést vetnek fel, mint ahány választ adnak. Nem világos például, hogy milyen mértékben dolgozzák át a motorkínálatot, hogy lesz-e újabb sportváltozat – Észak-Amerikában van, igaz, a régi kétliteres V-TEC motornál jóval kevésbé izgalmas karakterű 2,4 literes négyhengeressel – esetleg készül-e hibrid, vagy a 2,2 literesnél kisebb dízelmotoros változat. A Honda híresen szűkszavú, ha a még be nem jelentett modellekről van szó, így a válaszokra még várni kell, igaz, már nem túl sokat.

Ha igazak a feltételezések, az új űrkomp-Civic még az idén megjelenik: a premier a Frankfurti Autószalonra várható, és talán már az idén beindítják a gyártást is Nagy-Britanniában.