Leváltják a lópofát

2012.03.13. 06:48 - Hírszerkesztő

Ötévesen nem nevezhetjük öregnek a Santa Fét, a Hyundai sortűz-szerű offenzívája viszont nem kerüli el a SUV-osztályt sem. Heteken belül, a New York-i Autószalonon már be is mutatják a Santa Fe harmadik generációját, ezért most elhintettek két képet, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Az eddigi bumfordi ábrázat csöppet sem riasztotta el az amerikai vásárlókat - a Santa Fe a Hyundai egyik sikersztorija odaát - viszont az új dizájn kimondottan dögös. A márka aktuális egyenarcának megfelelő hatszögletű hűtőmaszk és a szigorú tekintetű fényszórók mintha erre a közepes SUV-ra értek volna be: a közölt számítógépes grafikák alapján eltűnt a nappali világítás bazári kígyója a lámpatestekből, ami az utóbbi évek Hyundai-ainál nem aratott osztatlan sikert. Oldalnézetből is arányosabb a testes kasztni, az elődnél jóval sikkesebb orrtól hátrafelé meredeken emelkedő övvonal vagány és a lemezeket tagoló élek is erősebb karaktert mutatnak.

Egyenesen új dizájnnyelvezetről beszél a koreai gyártó, amit Storm Edge-nek, magyarra ferdítve viharos éleknek hív. Nagyban nem különbözik persze az elmúlt egy-két év egyen-formavilágától, bár kevésbé esik túlzásba a vonalak nyújtásánál, így a konzervatívabb ízlésűeknek is bejöhet. Azon kívül, hogy az új közepes SUV, amely az európai számozásnak megfelelően jó eséllyel az ix45 kódot kapja, teljesen új alapokra épül, nem sokat tudni a technikáról. Pletykálnak ugyan egy kétliteres, 274 lóerős turbómotorról, de ez nem biztos, hogy eljut hozzánk - Európában feltehetően az aktuális modell dízelei kerülnek az új kasztniba is.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

olajszűrő
HYUNDAI H-1 Cargo 2.5 CRDi Dobozos 2008-2013
1714 Ft
törlőlapát
HYUNDAI i30 CW 1.6 Kombi 2008-2012
14508 Ft
hosszbordás szíj
HYUNDAI SANTA FÉ 2.2 CRDi zárt terepjáró 2009-2013
6092 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

This is how you fool your Merc
All you need is duct tape and a can of soda. And a large portion of stupidity.