Leváltják a lópofát

2012.03.13. 06:48 - Hírszerkesztő

Ötévesen nem nevezhetjük öregnek a Santa Fét, a Hyundai sortűz-szerű offenzívája viszont nem kerüli el a SUV-osztályt sem. Heteken belül, a New York-i Autószalonon már be is mutatják a Santa Fe harmadik generációját, ezért most elhintettek két képet, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Az eddigi bumfordi ábrázat csöppet sem riasztotta el az amerikai vásárlókat - a Santa Fe a Hyundai egyik sikersztorija odaát - viszont az új dizájn kimondottan dögös. A márka aktuális egyenarcának megfelelő hatszögletű hűtőmaszk és a szigorú tekintetű fényszórók mintha erre a közepes SUV-ra értek volna be: a közölt számítógépes grafikák alapján eltűnt a nappali világítás bazári kígyója a lámpatestekből, ami az utóbbi évek Hyundai-ainál nem aratott osztatlan sikert. Oldalnézetből is arányosabb a testes kasztni, az elődnél jóval sikkesebb orrtól hátrafelé meredeken emelkedő övvonal vagány és a lemezeket tagoló élek is erősebb karaktert mutatnak.

Egyenesen új dizájnnyelvezetről beszél a koreai gyártó, amit Storm Edge-nek, magyarra ferdítve viharos éleknek hív. Nagyban nem különbözik persze az elmúlt egy-két év egyen-formavilágától, bár kevésbé esik túlzásba a vonalak nyújtásánál, így a konzervatívabb ízlésűeknek is bejöhet. Azon kívül, hogy az új közepes SUV, amely az európai számozásnak megfelelően jó eséllyel az ix45 kódot kapja, teljesen új alapokra épül, nem sokat tudni a technikáról. Pletykálnak ugyan egy kétliteres, 274 lóerős turbómotorról, de ez nem biztos, hogy eljut hozzánk - Európában feltehetően az aktuális modell dízelei kerülnek az új kasztniba is.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

fékbetét készlet, tárcsafék
HYUNDAI ix35 2.0 CRDi zárt terepjáró 2010-2013
7842 Ft
fogasszíj
HYUNDAI TUCSON 2.0 CRDi zárt terepjáró 2009-2010
5780 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Drift it, Baby!
We went to watch the last race of the King of Europe Drift Championship on Slovakiaring. Men and women driving their cars covered the track in rubber dust and thick smoke.