Hírek Hírek

Leváltják a lópofát

2012.03.13. 06:48 - Hírszerkesztő

Ötévesen nem nevezhetjük öregnek a Santa Fét, a Hyundai sortűz-szerű offenzívája viszont nem kerüli el a SUV-osztályt sem. Heteken belül, a New York-i Autószalonon már be is mutatják a Santa Fe harmadik generációját, ezért most elhintettek két képet, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Az eddigi bumfordi ábrázat csöppet sem riasztotta el az amerikai vásárlókat - a Santa Fe a Hyundai egyik sikersztorija odaát - viszont az új dizájn kimondottan dögös. A márka aktuális egyenarcának megfelelő hatszögletű hűtőmaszk és a szigorú tekintetű fényszórók mintha erre a közepes SUV-ra értek volna be: a közölt számítógépes grafikák alapján eltűnt a nappali világítás bazári kígyója a lámpatestekből, ami az utóbbi évek Hyundai-ainál nem aratott osztatlan sikert. Oldalnézetből is arányosabb a testes kasztni, az elődnél jóval sikkesebb orrtól hátrafelé meredeken emelkedő övvonal vagány és a lemezeket tagoló élek is erősebb karaktert mutatnak.

Egyenesen új dizájnnyelvezetről beszél a koreai gyártó, amit Storm Edge-nek, magyarra ferdítve viharos éleknek hív. Nagyban nem különbözik persze az elmúlt egy-két év egyen-formavilágától, bár kevésbé esik túlzásba a vonalak nyújtásánál, így a konzervatívabb ízlésűeknek is bejöhet. Azon kívül, hogy az új közepes SUV, amely az európai számozásnak megfelelően jó eséllyel az ix45 kódot kapja, teljesen új alapokra épül, nem sokat tudni a technikáról. Pletykálnak ugyan egy kétliteres, 274 lóerős turbómotorról, de ez nem biztos, hogy eljut hozzánk - Európában feltehetően az aktuális modell dízelei kerülnek az új kasztniba is.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

törlőlapát
HYUNDAI SANTA FÉ 2.2 CRDi GLS 4x4 zárt terepjáró 2006-2013
5880 Ft
olajszűrő
HYUNDAI SANTA FÉ 2.2 CRDi zárt terepjáró 2005-2006
1784 Ft
olajszűrő
HYUNDAI GENESIS 2.0 T Kupé 2012-2013
2246 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Building the ultimate grip'n'drift Datsun
When I bought it, I had no idea what I wanted to do with this car. I just had to have her. In the years gone by, it turned from a hobby car to a wreck with a tree growing through it. And now it’s shaping into a real race car…