Ígéretes Peugeot RCZ készül Genfre

2013.03.03. 11:47

A Peugeot RCZ egy új, nyitható tetős változatával készül a Magna Steyr, melyet képeken már most, a valóságban pedig hamarosan, a Genfben napokon belül induló autószalonon mutatnak majd meg.

Az osztrák cég View Topnak nevezett autója az RCZ korábban készített kabriójával ellentétben megtartotta a tetőíveket, épp úgy, ahogy a Citroën DS3 Cabrio, vagy a Fiat 500C tette. Az üveg és vászon kettősével készült tető az oldalsó tetőíveken fut, a nyitás, valamint a zárás idejét pedig mindössze tizenkét másodpercre ígérik a Steyrnél.

Mivel a tetőszerkezet merevsége megmaradt, semmi plusz erősítésre nem volt szükség, így akár lehetne a kupéval egyenértékű, vagy még több is annál: mivel ez mégiscsak inkább egy cirkáló, mintsem sportautó, a lenyitható tető csak hozzátesz a használhatóságához. Egy hátránya azért mégiscsak akad, mégpedig az, hogy a hátul ülőknek nagyon kevés hely nem marad. A gyári RCZ duplabuborék-tetője ugyanis nem pusztán dizájnelem, de fontos köbcentikkel növeli hátul a fejteret. A Magna Steyr-féle kabrió a lecsukható elemkkel valamelyest megőrizte az íves tetőt, mégis félő, hogy a hátsó ülések ettől függetlenül értelmetlenül szűkek lesznek.

Hogy kétüléses lesz-e az osztrákok RCZ-je, és hogy mikortól lesz kapható az autó a Genfi Autószalonon kiderül.