2014.02.22. 08:47

Meglehetősen szokatlan módon ezúttal nem maga a gyártó, hanem egy esőkabátokat készítő cég tette közzé az első fotókat a Volvo újdonságáról. A kínai tulajdonban lévő svéd márka valószínűleg egy kétajtós, shooting brake kivitelű autót mutat majd be a márciusban nyíló Genfi Autószalonon.

Az újdonságot egyelőre a Stutterheim esőkabátgyártó cég által készített, kézzel varrott vízhatlan lepel fedi, ami alól igazán megnyerő formák villannak elő. Egyes vonalak az évtized legdögösebb Volvójának nevezett Concept Coupéra, valamint a Concept XC Coupéra emlékeztetnek. Ám míg a Concept Coupé lépcsős farrészt kapott, addig a most még leplezett tanulmány ferdehátú lesz.

A Concept Estate néven futó rejtélyes Volvóról csupán annyi hivatalos információ látott napvilágot, hogy nyugodt skandináv hangulatot sugall majd. A képek alapján ehhez annyit tehetünk hozzá, hogy viszonylag méretes hűtőmaszkot kapott a tanulmány, hátul pedig dupla kipufogóvéget és a tetővonalat meghosszabbító, szolid szárnyat láthatunk.

Egyes források szerint az sem kizárt, hogy már a genfi szalon előtt, akár ezen a hétvégén láthatjuk az esőkabátjától megfosztott, leplezetlen Concept Estate-et is.