Névlopással vádolják az Infinitit

2014.10.22. 16:21

A belga Spa Francorchamps a világ egyik leghíresebb versenypályája. Az Ardennekben kanyargó aszfaltcsík elképesztő tempója mellett a célegyenes utáni dombra felvezető Eau Rouge kanyarról híres – és most épp ez okozta a vitát a pálya menedzsmentje és az Infiniti között.

A japán luxusautó-márka, amely az elmúlt években a Red Bull Renault egyik főszponzoraként az F1 világában is felbukkant, ugyanis Eau Rouge-nak nevezte el a Q50 egyik tanulmány-változatát. Erről azonban elfelejtettek egyeztetni a belga versenypálya vezetésével. „Olyan, mintha el akarnák lopni ezt az elnevezést a pályától. Mi ezt úgy értékeljük, mint a tisztességes játék ellentétét.” - nyilatkozta Pierre-Alain Thibaut, a pálya igazgatója. A Nissan egyelőre nem reagált a nyilatkozatra, de a pálya igazgatója szerint megteszik a megfelelő jogi lépéseket – azaz akár bíróságra is viszik az ügyet, ha szükséges.

Viszonylag meglepő ez a hír, hisz az efféle névhasználati viták elkerülése érdekében általában előre megegyezik az autógyár és a név eredeti tulajdonosa, és általában valamiféle licencdíjat is megállapítanak a későbbi viták elkerülése érdekében.