Így néz ki a 2,5 milliárd forintos rendszám egy Rollson

2016.11.06. 14:51

Egyhónapos sztori már Balvinder Sahni, Dubajban élő indiai üzletember rendszám-vásárlása, de Sahni visszatért - mi mással, mint a Rolls-ra került rendszám képével. 

rtbt

Egy kora októberi aukción történt, hogy Sahni kilenc millió dollárt költött a fehér Rollson látható D 5-ös rendszámra. Dubaj közlekedésügyi hivatala (RTA) időnként nyilvános árveréseket szervez rendszámtábláknak, ahol a presztízsvadász helyi felsőosztály igyekszik hozzájutni a minél kevesebb számjegyet tartalmazó táblákhoz. Az emirátusban, ahol még a rendőr is Ferrarival és Bugattival jár már csak ez maradt a státusz kifejezésére az utakon, így nem meglepő, hogy ez a 2,5 milliárdos vételár még csak nem is lett rekord a műfajban.

Sahni már az aukción lenyilatkozta, hogy egy Rollsra kerül majd a D 5-ös, ami így megsokszorozta az autó értékét. Mint kiderült, a rendszámfétissel azonosuló indiai üzletembernél ott van a O 9 is, amiért 6,7 millió dollár (1,8 milliárd forint) adott. A Sahniról, mint hivalkodó kreténről e történet alapján kialakult képet valamelyest árnyalja, hogy az efféle rendszámvásárokon befolyt pénzeket a szervezők jótékonysági szervezetekhez csatornázzák.