Bejelentette, hogy meghúzták a kocsiját, a rendőrök szembesítették vele, hogy ő csinálta

2024.04.30. 15:33

  • Bejelentést tett a férfi annak kapcsán, hogy meghúzták autóját egy parkolóban
  • A kiérkező rendőröknek gyanús lett a sztori
  • Kiderült, hogy nem volt sérülés az autóján, ekkor bevallotta, hogy hazudott

Még 2024. április 18-án egy békéscsabai férfi hívta a rendőröket azzal, hogy meghúzták a parkoló autóját. Tartotta magát ahhoz, hogy ő a vétlen fél, a károsult, de a hatóságoknak gyanús lett a sztori.

A helyszínre kiérkező rendőrök megvizsgálták a fehér áruszállítót, melyen sérülések és narancssárga festéknyomok voltak. A férfi arról számolt be részletesen, hogy egy közeli üzletben volt és mire visszaért, csak a sérülést látta, a vétkes fél autóját nem. A rendőröknek már akkor sántított a történet, mert a sérülés milyensége szerintük nem egyezett a férfi történetével.

Azt mesélte, hogy amikor visszaért, nem vette észre azonnal a sérülést. Amikor belenézett a tükörbe, akkor látta, hogy meghúzták a furgont, mire hívta a főnökét és a rendőrséget is. A bejelentés nyomán a hatóságok átnézték azon kamerák felvételeit, melyek az említett időszakban ráláttak a furgonra. Kiderült, hogy semmilyen autó nem húzta meg a furgont, sőt, mikor a férfi elhagyta az említett parkolót, akkor még nem volt az autón sérülés.

meghúzott autó 2

Mikor szembesítették a tényekkel, a férfi bevallotta, hogy hazudott a hatóságoknak. Elmondta, hogy a város egy másik részén járt, miután kiállt a helyről és ő ütközött neki egy parkoló autónak, majd kérdés nélkül elhajtott. Nemcsak anyagi kárral járó balesetet okozott – ezáltal szabálysértést követett el –, de a hatóságokat is szándékosan félrevezette. Ez már bűncselekménynek számít, ennek fényében eljárás indult ellene.