Kémfotókon az új Nissan Z

2008.10.09. 12:36

A premierig alig több, mint egy hónap van csak hátra, így a Nissan már alig álcázza következő sportkocsijának prototípusait.

A 370Z néven emlegetett típus láthatóan megőrizte elődje jellegzetes arányait - így megmarad a hosszú orr, a masszív, szélesített sárvédőívek és az autó oldalán végigfutó jellegzetes, víszintes él - de részleteiben alaposan megújítják. A tető íve immár az autó végéig töretlenül fut, kisebbek lesznek a lámpák, nagyobb az első légbeömlő, és gömbölydedebb az autó orra. Az összkép még egységesebbnek, ugyanakkor még agresszívebbnek tűnik.

A pontos műszaki részletekkel kapcsolatban egyelőre csak pletykákra támaszkodhatunk, bár az már most biztosnak tűnik, hogy az új Z az Infiniti G37-esből már ismert 3,7 literes V6-os egy változatát kapja meg. Ez a motor jelenlegi formájában 330 lóerős, de nyilván bőven vannak még benne kiaknázatlan teljesítmény-tartalékok, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a 370Z-be egy ennél is erősebb kivitel kerül. Ráadásul úgy tudjuk, az új modell valamivel kisebb, és könnyebb is lesz, mint az elődje, így van miért aggódnia a konkurenciának.

Az új Nissan Z bemutatóját természetesen a típus legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban tartják, pontosabban a Los Angeles Auto Show-n november közepén, az európai premierre azonban legkorábban 2009 első felében kerülhet sor.