Készül a 400 lóerős Mitsubishi Evo X

2008.10.17. 13:03

Eddig is sejtettük, hogy a Mitsubishi sportszedán turbómotorjában még bőven vannak tartalékok, és úgy néz ki, a gyártó brit képviselete ki is szeretné aknázni ezeket.

A gyári Evo X motorja 300 lóerős, és ez a legtöbb utcai harcosnak elég is, de Nagy-Britanniában, a sebesség-őrültek Mekkájában bőven akad olyan vásárló, aki ennél többet szeretne. A helyi Mitsubishi képviselet korábban is megpróbálta kielégíteni az igényeiket: gyári garanciával kínálták az Evo IX FQ változatait 320, 330, 340 és 400 lóerős motorokkal. Eddig bizonytalan volt, hogy az új Lancerből is készülnek-e hasonló változatok, hiszen az új modellbe vadonatúj motorblokk került, de most megerősítették, hogy már készül az Evo X FQ400-as. A pontos adatait még nem ismerjük, de valószínű, hogy elődjéhez hasonlóan 3,5 másodpercnél nem lesz szüksége többre a 100 km/h-s sebesség eléréséhez, és könnyedén túlszárnyalhatja a 270 km/h-s sebességet.

A fejlesztésben várhatóan igénybe veszik a gyári versenyautókat a brit ralibajnokságra felkészítő ADR Motorsport segítségét is, bár egy ilyen erős utcai modell kifejlesztése biztosan beletelik még egy-másfél évbe.