Nem működnek a műszerfal mutatói

2007.07.16. 23:10
Cserélni kell a teljes egységet?

Kedves Autódoki!

A problémám pár napja kezdődött, mikor is kedvenc Megane-om - egyébként 2006-os, facelift utáni - mutatói (vagyis benzin, vízhőfok, sebesség, fordulatszám, szóval az összes) egy reggel megszűntek mozogni, és lepihentek az alaphelyzetben. Az autóban azóta is minden más működik, kivéve ugye őket. Elvittem szervizbe, ahol a szaki 10 perc után olyan diagnózist állított fel, ami rosszabb volt egy hideg zuhanynál. Mert amíg én egy sima biztosíték cserére számítottam, az ő verziója így szólt: 90% , hogy műszeregység csere. Mivel a pontos diagnózis még egy óra lett volna, idő híján elhoztam a kocsit. Mivel a garanciám egyéb okok miatt elveszett, és az órák cseréje elég költséges dolog, jobbnak láttam megkérdezni, a Te tapasztalatod mit mond ilyen esetekben.

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Sajnos semmi biztatót nem tudok mondani. Én magam részéről ellenőriztetném a műszercsoportot egy értő és ügyes villamossági szerelővel, mert néha az egységek csak egyben vásárolhatók meg, de olyan hiba is tud bennük keletkezni, ami javítható. Egy áramkör megszakadása, egy rossz érintkezés, egy, a hőmérséklet-ingadozások miatt megszakadt NYÁK-lap, stb. Egy márkaszerviz ilyet ritkán nézeget, ritkán vizsgál, kicserélik az egy cikkszám alapján nyilvántartott egységet és kész, működik. Nem céljuk egy költséghatékonyabb javítás, inkább a gyors, nagyobb értékű javításra mennek. Ez nem magyar jellemző, minden országban ez a jellemző. Ha ez sem segít, akkor sajnos műszercsoportcsere a megoldás.

Üdvözlettel:

Autódoki