Pech vagy rongálás?

2015.02.17. 16:19

Tisztelt Gumi Doktor!

Egy 6 éves Ford Fusion autóm van, amihez kaptam egy garnitúra Barum Polaris2 195/80R15 gumit. Az utóbbi időben elég furcsa dolgokat tapasztaltam.

2014 novemberében a jobb hátsó kerék volt leengedve, elmentem a gumishoz, aki közölte, h az oldal falon egy apró pici szúrás van. Megfoltozta.

Majd idén január 18-án vasárnap estére ez a kerék ismét leeresztett. Reggel nem volt időm gumishoz menni, felfújtam, bementem dolgozni. A munkahelyemen az udvaron parkolok. Bármikor láthatom az autót. Ezen a hétfőn olyan 11 órára a bal hátsó kerék is leeresztett.

Meló után fújás, irány a gumis. A gumis a balhátsó oldalfalán is egy pici szúrást talált, illetve a jobb hátsó oldalfalán is talált egy pici szúrást de más helyen mint előtte foltozva volt. A két gumi kuka.

A legújabb 2015.01.24 szombat reggelre a balelső eresztett le. Hétfőn irány gumis, ismét egy apró pici szúrás, de most sem a futó felületen, hanem az oldal fal és a futó felület közti átmeneti részben. Én úgy gondolom, hogy létezhetetlen pech széria az, hogy 24 órán belül két hátsó ereszt le ugyanolyan pici szúrással, majd 6 nap múlva a balelső. Kicsit soknak tűnik nekem. Utcán parkol az autó sajnos. Lehet ez mégis vmi véletlen vak szerencsétlen esemény vagy pedig szándékos rongálás lehet?

Várom válaszát! Tisztelettel: Szabolcs

Kedves Szabolcs,

Ilyen pech-sorozatot nehéz elképzeln. Mondjuk látni kéne az abroncsokat, milyen jellegűek azok a sérülések, de itt nagyon gyanús, hogy valaki gonosz és veszélyes játékot űz önnel, valószínűsíthető a szándékos rongálás sajnos.

A gumiméretet pedig ugye csak elírta? A Fusion-re ugyanis 195/60R15-ös abroncs való.

Üdv, Gumidoki