2010.12.01. 13:50

Kedves K.Doki!

Egy kölcsönkapott autóban megtapasztaltam mit is jelent az ülésfűtés. A saját autómban nincs ilyen, de néhány nap alatt hozzászoktam. Azt tudom, hogy lehet utólag szereltetni ilyet.

A kérdés: Érdemes-e megvenni a gyárit (elképesztő áron), vagy van ebből utángyártott, amitől nem lesz baja sem az ülésnek, sem az autónak.

Szinte minden autóba lehet ülésfűtést szerelni. Nem igazán érdemes megvenni a gyárit, az utólagos ugyan olyan tökéletes élményt nyújt. A szerelést viszont mindenképpen szakműhelyben érdemes végeztetni, mert ez nagy rutint és hozzáértést igénylő művelet. Ki kell szerelni az üléseket, leszedni a kárpitot, majd stabilan, gyűrődésmentesen beszerelni a fűtőlapot és visszatenni a kárpitot. A komoly kárpitosmunka után elektromosan is be kell kötni. Ha valaki arra gondolna, hogy otthon beépíti, lebeszélem róla. Sok autónál az ülés kiszerelése is bonyolult feladat, akár légzsákot is lehet robbantani egy meggondolatlan mozdulattal.

Mi Waeco terméket szerelünk, ez szettben kapható, ami tartalmazza a két üléshez szükséges fűtőlapokat, a gyári jellegű kapcsolót és a kábelköteget. (http://www.duett.hu/extra.php#ulesfutes)