Elavult gyári rádió helyére mit?

2013.01.30. 11:05

Kedves Doki!

Szeretném tanácsát kérni a következő dologban:

Jelenleg egy 2002-es Citroen Xsara-m van, melyben gyárilag beépített autósmagnó található, amely meghajt egy gyárilag szintén beépített Clarion PU-2293D 6 lemezes CD-tárat. A magnó kormányról vezérelhető és információi megjelennek a fedélzeti számítógép kijelzőjén.

Kérdésem a következő lenne: Milyen egységet ajánlana (1DIN), amely USB-t tud fogadni, esetleg Bluetooth is megy és a CD-tárat is tudja kezelni. Ha a kormányvezérlés is megoldható lenne az lenne a legjobb. Nem baj ha elveszti a kijelzési funkcióját a fedélzeti számítógépen.

Köszönettel:

Robert

A gyári CD-tárat sajnos nyugdíjazni kell, azt csak a gyári rádió tudja vezérelni. De nem is lesz rá szükség, amint megjelenik az USB funkció. Ha már a rossz hírekkel kezdem, vagy még egy, a kormány vezérlése. Ehhez egy viszonylag költséges modul szükséges, a mi csatolja a kormányon lévő gombokat a rádióhoz. Ára 17-20 000 Ft.

Jöjjenek a jó hírek. Minden Pioneer fejegység fogadja a kormány adaptert, tehát bármelyiket választhatjuk.

Van két olyan készülék, az MVH-150UI és az MVH-350BT, ami nem tartalmaz CD mechanikát. Ezek egy következő generáció tagjai, hiszen, ha van USB, akkor általában a CD lemez eltűnik az autóból. Cserébe kedvezőbb az árfekvésük. Az MVH-150UI 18 990 Ft, ezért van benne rádió, USB és egy AUX csatlakozás. A nagyobbik testvér a 350BT már Bluetooth kihangosítást is tud 29 900 Ft-ért. Minden Pioneer készülék 3 év garanciával rendelkezik, ez jelzi, hogy megbízható termék.

Ha CD lejátszás is szükséges, akkor a belépő modell a DEH-1500UB 25 990 Ft-ért, aminek Bluetooth megfelelője a DEH-4500BT 39 900 Ft-ért. Gondolom nem elhanyagolható, hogy hogyan szólnak. Mivel egy kategóriába esnek, mindegyik ugyan olyan hangjellemzőkkel bír. A gyári rádió után óriási lépés lesz a csere. Viszont az USB megjelenése okozhat romlást. Sokan gyalázatos minőségű agyontömörített zenei anyagot tesznek a pendrive-ra, majd a készüléket okolják a minőségért. Ha nem spórolunk a kapacitással, akkor ezzel sem lesz baj, biztos vagyok benne, hogy a készülék minden részletet visszaad a zenéből.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu