Gyári tolatóradar kiegészítése

2016.11.25. 09:36

Tisztelt Kütyüdoktor!

Mostanában vásároltam egy Fiat Freemont 2.0 Mjet Lounge diesel 2012-es évjáratú gépjárművet, amely gyári tolatókamerával, illetve tolatóradarral rendelkezik.

Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy megoldható-e a tolatóradar kiegészítése első (parkoló) érzékelőkkel (azaz parkolósegítő rendszerré való fejlesztése), oly módon, hogy az utólagosan beszerelt érzékelők (és az esetlegesen szükséges vezérlő) a gyári kijelzőpanelen jelezzék az első távolságot is? A gyári kijelzőpanelen láthatóak az első lökhárítótól való távolságot jelző (de jelen állapotában természetesen inaktív) kontúrjelek.

Válaszát várva, köszönettel, István

Sajnos nem, mert a gyári rendszer semmiféle hozzáférést, bemenetet nem ad számunkra, így nincs olyan radar, aminek ilyen kimenete lenne. Kiegészíthető radarral az autó, de az külön rendszer. Lehet kijelzője is, de gyakorlati haszna nincs, legalább is tapasztalatunk szerint elegendő a hangjelzés. Amikor parkol, igaz rápillant a tolatókamera képére, de figyelme az autó visszapillantóján van, a radar hangjelzésének sűrűsödése teljes mértékben elegendő a távolság felméréséhez.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu