Állófűtést a Passatnak

2017.11.21. 11:01

Tisztelt Kütyüdoktor Úr!

Állófűtéssel kapcsolatban lenne kérdésem, mert ahogy látom, maguk is foglalkoznak az elektromos, 220V-os megoldással. Tudom, hogy ha már árulják, akkor rosszat nem fog mondani róla, de az olajkályhás megoldáshoz képest mennyivel rosszabb a 220V-os?

Jelenleg egy idősebb dízel Passatom van és úgy látom, marad is egy darabig, amibe jó lenne az előmelegítés, de jelenleg nem engedhetek meg magamnak egy Webastót, de a pénzt sem szeretném kidobni egy félmegoldásra. Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel, Mihály

A DEFA elektromos motormelegítő északi országokban olyan tartozéka az autónak, mint nálunk egy autórádió. Működik, jelentős különbséget tapasztalhat a felhasználó az autó beindításakor, jelentkezik a fogyasztásban és jelentkezik olyan paraméterekben, amelyek ennyire nem láthatóak, mint károsanyag kibocsájtás és motorélettartam.

Nem lehet összehasonlítani egy pl. Webasto állófűtéssel, bekerülési áruk még köszönő viszonyban sincsenek egymással, így az elektromos megoldás hasznát kell mérlegelni inkább. A gyártó azt mondja, a fűtőbetét az adott hőmérséklethez képest, három óra üzemidő alatt 50 Celsius fokot növel. Ez a hőkülönbség jelentős, csak jót tehet a motornak, hiszen minden autótulajdonos tudja és tapasztalta, hogy hogyan viselkedik az autó nulla fokban és hogyan mínusz tíz fokban.

A megoldás valódiságát bizonyítja, hogy rengeteg ipari berendezésbe szállítunk DEFA fűtőelemet, mint például telepített aggregátorok, szivattyúk, generátorok, tehát nem csak a személyautók használják, hanem ipari területen is keresett. Egy DEFA motormelegítő átlagosan 70 000 Ft-ba kerül beszerelve, ami nagyságrenddel alulmarad egy állófűtés bekerülésének.

Egy hátránya van, csak az tud ilyenben gondolkodni, akinek van lehetősége a hálózati 230V-os csatlakozásra. Mivel elég régen forgalmazzuk és szereljük a DEFA fűtést, hiteles tapasztalatom alapján mindenképpen ajánlom. Mivel a fűtőbetét elhelyezésének lehetőségét az adott jármű műszaki megoldása befolyásolja, így az ár különböző lehet, pont ezért készítettünk egy ajánlatkérőt honlapunkra, aminek kitöltése után pontos költségeket tudunk adni, ez eddig nem kerül semmibe, érdemes kipróbálni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu