Élet a Golf III után

2012.12.13. 11:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Uram!

Van egy kiváló müszaki és elfogadható esztétikai állapotú, folyamatosan karbantartott 1993-as 1.6-os benzines VW Golf-om. Sajnos egyre többet kell költenem rá, hogy megôrizzem ebben az állapotban. Egyre többször eljátszom a gondolattal, hogy 1.5 és 2 millió közötti áron venni kéne egy használt autót. Fontos, hogy megbízható, kényelmes és erôs jármü legyen. Mivel az utóbbi években a dél-koreai autókról egyre több elismerô cikket olvasok, talán okos döntés lenne, ha a piac által lenézett, de mégis jó minôségü KIA (Magentis, Ceed), Hyundai (Sonata) vagy koreai Chevrolet (Epica) modelljei közül válogatnék. Talán így többet kapnék a pénzemért, mintha a piac fô csapásirányát követném. Mi a véleménye? Ja, és ha jó az irány, akkor dízel vagy benzines? Köszönöm a segítséget! Sz. Csaba

Kedves Csaba!

Nem véletlen a koreai autók jó híre, valóban megbízható, üzembiztos autók. Egyedül a Kia Ceed-hez volt szerencsém az Ön által felsorolt típusok közül, de a többi is jó lehet. Csak a legjobbakat tudom elmondani róla. Én dízelt vennék, de ha nem megy sokat (25-30.000 alatt), nem feltétlenül van értelme. A dízel hat liter alatt fogyaszt, jól megy, és nem biztos, de ha jól tévedek nincs benne kettős tömegű lendkerék.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.