Családi egyterűt vennék, de milyet?

2013.03.16. 14:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Hamarosan negyedik gyerek érkezik a családba, így muszáj lenne valamilyen, legalább 6 személy szállítására alkalmas gépjárművet beszereznem, hogy a rendőr ne köthessen belénk, méginkább pedig a biztonság miatt. A keret a lehető legszűkösebb (500-700e Ft, de inkább az 500-hoz közel, mert ebben a kategóriában a maradékot lehet egyből rá kell költeni). Az évi futásteljesítmény alig 10 ezer kilométer, úgyhogy első blikkre benzinesben gondolkodnék.

Amiket nézegettem:
- Citroen Evasion/Peugetot 806/Fiat Ulysse/Lancia Zeta, ezekből a 2.0 szívó benzin.
- Első szériás Ford Galaxy/VW Sharan szintén kisebb benzinessel
- Opel Zafira A 1.8 benzin.
- Fiat Multipla 1.6

A fentiek közül az első és a második méretben bőven veri a Zafirát, és ezekbe igény esetén egy nagymama is befér ha csomag nélkül is, a Multiplával viszont nyaralni is el tudnánk menni tetőbox nélkül.

Szóval ezek közül melyiket kerüljem el messzire, és melyiket merjem bevállalni, vagy van-e valami ezeken kívül is amit érdemes megnézni, vagy egyáltalán merjek-e ennyiért ilyet, vagy inkább várjak és gyűjtsek/lottózzak, és inkább ne dobjam ki az ablakon ezt a pénzt?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv - Nándor

Kedves Nándor!

Jó irányban tapogatózik, a Sharan/Alhambra/Galaxy vagy az Evasion/Ulysse/806/Zeta csoport sem tartozik az igazán problémás kocsik közé. Ezért a pénzért a széria elejéről származó darabokat lehet megvenni, és ezek között sokszor rémesen lelakott példányokat találhatunk. Itt már figyelni kell mindenre, kitudja mennyit futott autók lesznek, váltakozó mennyiségű rozsdával, horpadással, karccal. A Evasion/Ulysse/806/Zeta közül a 2.0-ás szívó motoros darabokat nézegesse, ne a turbósokat. A Multiplával nekem igazából csak esztétikai problémám van, de az Önt ne befolyásolja. Jól kitalált kocsi, a tulajok szeretik, 7.68-as átlagot kapott a Népítéletben. Szerintem ezekkel nem járna rosszul. Sajnos az Ön által említett összeggel nem nagyon lehet ugrálni, meg kell nézni pár darabot, csak akkor fog kiderülni mit lehet ennyi pénzért kapni, autót vagy roncsot.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.