Háromgyerekes lettem, nagyobb kell

2013.09.15. 14:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesneper!

Megszületett a harmadik gyermekünk, így sajnos meg kell válnunk az elmúlt tíz évben minden bajukkal együtt szeretett Alfáktól-Lanciáktól.

Hosszas tipródás-nézelődés után választásunk a Renault Espace-ra esne, többek között azért, mert a Grand Scenic-ben tömegesen előforduló 1,5-ös dízelmotorral szemben legyőzhetetlen fenntartásaim vannak, meg azért is, mert az Espace egyszerűn jól néz ki, és úgy tűnik, családi használtra praktikus.

Persze ennyi gyerekkel jó lenne műszaki megbízhatóságot is vásárolni. Olyan 2008-2010 közötti évjárat férne bele a büdzsébe, 1,9 vagy 2,0 dízelmotorral, s lehet, hogy automata váltóval.

Szeretném megkérdezni, mi a véleménye-tapasztalata erről a tipusról, hogy a teljesítményen kívül van-e felhasználói szempontból lényegi különbség az 1,9-es és a 2,0-ás Renault dízelmotor között, s hogy javasolná-e az automatát, illetve az egész kocsit?

Válaszát, segítségét előre is köszönöm:

Rudolf

Kedves Rudolf!

Van az ismeretségi körben egy ilyen Espace, 200 ezer kilométerrel, mindenféle probléma nélkül. Abban már a két literes motor van, és én is ezt javasolnám inkább. Az automata váltó inkább ízlés dolga, én jobb szeretem egy ilyen autóban a kézi váltót, de az én vagyok, ha Önnek szimpatikusabb az automata, vegye azt. Ha automatát vesz, akkor kinézhet Önnek egy váltó javítás valamikor, ha meg kézit, akkor egy kettőstömegű lendkerék csere. Ha azonban szerencséje van, akkor egyik sem, de egy használt autónál sosem lehet tudni. Ha a Grand Scenic amúgy jó lenne Önnek, gondolkodjon el egy 1,6-os benzinesen is, nem fogyaszt többet, mint egy két literes dízel.

Üdvözlettel:
-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.