Tágas, kis fogyasztású autó kéne

2014.11.02. 07:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

A jelenlegi 99-es Ford Fiestánkat szeretnénk lecserélni egy tágas (főleg csomagtér tekintetében), de mégis alacsony fogyasztású és viszonylag olcsó szervizelésű autót. Már néhány hete nézelődök interneten és először kombikat (Ford Focus, Renault Megane, Skoda Fabia, Fiat Silo Multiwagon) néztünk, de nem tudunk dűlőre jutni, majd rátaláltunk a Xsara Picasso-ra. Tetszik is, utastér és csomagtér is tágas, a dízelek alacsony fogyasztásúak, viszont több helyen olvastam, hogy a szerviz költséges lehet, valamint a kiválasztott 4-5 autó km futása 180 és 220 ezer km között van.

Nem tudom eldönteni, hogy ez túl sok-e - bár más járműkategóriáknál is a zöme 150 ezer km felett van -, illetve, hogy megéri-e nekünk Picasso-t venni, ebben kérném a segítségüket?
A vásárlásra fordítható keretünk 900.000 Ft és ha van más javaslatuk, azt is szívesem fogadom.


Üdvözlettel: Csaba

Kedves Csaba!

Önmagában a 180-220 ezres futás még nem sok egy dízelnél, abban még nagyon sok van, ha az a kilométer valóban annyi. A HDI motorok elég megbízhatóak, de a kettőstömegű lendkerék cseréje valamikor majd esedékes lehet, és az pénzbe fog kerülni. Ugyanúgy pénzbe fog kerülni, ha a befecskendező rendszerrel lesz valami. Úgy kell nekimenni egy dízel vásárlásnak, hogy ezek a problémák előfordulhatnak. Lehet, hogy semmi baja nem lesz, de lehet, hogy mindkettő. Mérlegelni kell, hogy ha megtörténik, akkor van-e "kedvem" kifizetni ezeknek a javítását. Egy tágas autó alacsony fogyasztásához kell a dízel motor, az pedig ezzel járhat. Nem írta mennyit mennek egy évben, de lehet hogy egy benzinessel hosszabb távon jobban járnának. A Focus teljesen jó lenne önöknek, akár egy benzines motorral is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.