Opel Insignia kontra Peugeot 508

2016.04.16. 07:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Apukám autócserében gondolkodik, lecserélné 8 éves 240 000-et futott Citroen Xsara Picassoját. Két kiszemeltje volt: az első egy Opel Insignia SPorts Tourer 2.0 CDTI 131 LE 2011-es 135 000 km-el, jó felszereltséggel. A másik egy Peugeot 508 SW 1.6 HDI 2012-es 140 000 km-el, jól felszerelt, szép állapotú, viszont én keveslem a 114 LE-t és az ötös manuális váltót hozzá. Én javasoltam neki, hogy nézzen meg ezek után egy 2.0 HDI-t ami árban, kilométer futásban és felszereltségben is hasonló.

Az lenne a kérdésem, hogy melyiket javasolná ezek közül, illetve milyen autó jöhet még számításba?

Feltételek:

- 3-5 éves

- max 150000 kilométer

- kombi, aránylag nagy csomagtérrel

- 3-3,5 millió forintos ár

- dízel

Köszönettel,

Márk

Kedves Márk!


Az Insigniát sokan szeretik, pedig belül szűk, és nehéz is, a népítéletekben is változó vélemények vannak róla. Én nem tartozom a rajongói közé, egyszer vezettem, akkor nem fogott meg.


A Peugeot-ba szerelt 1.6-os dízel nem rossz, de én is inkább a két litereset venném egy ekkora autóba, ráadásul a franciák HDI-je tényleg jó motornak számít. Nekem még nem volt hozzá szerencsém, de a népítéletekben sokkal pozitívabbak a vélemények róla, mint az Opelről. Én megrögzött Honda bérencként egy Accordot vennék inkább, mert nekem az a fajta összerakottság jobban tetszik, de a Peugeot-val nem lőne mellé szerintem.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.