Családi mindenesnek dobozost?

2016.09.03. 12:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!


Szerény tapasztalataira lennék kíváncsi. Volt már sok autóm (kb 10) dízel, benzines, gyenge is erős is. Többnyire sportosakat kedveltem. Jelenleg egy 2004-s 2.0-ás benzines Accordunk van, céges kocsi mellett.

Az Accord kicsi lett, néha jó lenne egy kis plusz hely. Gyerkőc mellé, mindenes használatra, saját építkezésre, kisebb nagyobb dolgok cipelésére (gipszkarton, cserép, gépészeti dolgok) jó lenne egy doboz. Ismeretségi körön belülről, kellemesebb áron (5-600e ft) tudnék hozzájutni egy 99-s évjáratú Mercedes Vito-hoz,ami amúgy is tetszetős darab számomra. Doboz ide-doboz oda, valahogy kinéz és kész. Diesel (nem tudom megmondani melyik motorral szerelt)automata váltóval, 8 személyre vizsgáztatva, kis extrával (Bőr belsős). Elég vegyes híreket hallani erről a típusról, valaki dicséri, valaki hulladéknak nevezi. Hol lehet az igazság? Mennyire terhes a fenntartása? Évente 5-10e kilométert mennénk vele, vegyesen használva. Párom vásárolni is ezzel menne, és ha kell a hely hétvégeken, autópályázna is.

Alkatrész árak mennyivel drágábbak mint egy japán típushoz, és mennyivel sűrűbben kell szervizt látogatni? Hondával meglehetősen ritkák az ilyen tapasztalatok, pedig abban is lassan 300e km van.

Várom megtisztelő válaszát:

Tamás

Kedves Tamás!

Az az autó egy V Klasse lesz a leírás alapján, ami a Vitónak volt az extrásabb személyautó változata, mint a Transportereknél a Multivan. Én is hulladéknak nevezném, rohad, de nem is akármennyire. Ennél a Vitónál láttam először olyat, hogy a zárhíd elrohadt, nem hittem a szememnek. A népítéletekben sem véletlen az 5.99-es értékelés. Nem az a kérdés, hogy mi romlik el, hanem, hogy mi nem, felejtse el.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.