Az Év Autója-díjkosztó 3-kor!

A díj nem ismeri a koronavírust, élőben közvetítünk, Genfből

2020.03.02. 13:03

A Totalcar olvasóinak java része szerintem tudja, hogy a Genfi Autószalon holnap kezdődne, s szerintem közel ugyanennyien tisztában vannak már azzal is, hogy Európa legpatinásabb és leghíresebb autós kavalkádja idén elmarad a COVD-19-vírus előretörése miatt.

Hogy a lendületesen megkezdett kik-tudnak-mit-szálat továbbfejtsem, szerintem az is sokan tudják, hogy az aktuális Év Autója-díjat minden évben a genfi szalon előtti napon, délután háromkor osztja ki a COTY egy meglehetősen nagy ceremónia kíséretében, amelyet élőben is szoktunk közvetíteni.

Jó hír - szó sincs arról, hogy elmaradjon a díjátadó, s a közvetítést is megkapjuk. Igen, a szokásos helyszínről, Genfből, ugyanis az Év Autója intézőbizottsága bevállalta, hogy ha már úgyis ott áll a hét esélyes, kiállítva az előcsarnokban, a szalon rendezősége és a svájci hatóságok pedig csak az ezer főnél nagyobb létszámú, zárt helyen tartott rendezvényeket tiltják, hát ők elmennek és némi technikai segédszemélyzettel megtartják a szavazás - kivetítő, felolvasás, izgalom, minden.

Az Év Autója-díjkiosztó poszt tradicionálisan elég sokakat érdekel, ezért ideteszem a linkeket, amelyeken végigkövethető az esemény ma délután három órától.

Web: ezt a linket kattintsd,
Facebook: ezt a linket kattintsd.

Emlékeztetőül ideteszem a döntős autókat, mindegyiket vezettük is, írtunk is róluk az utóbbi napokban:

- BMW 1-Series
- Ford Puma
- Peugeot 208
- Porsche Taycan
- Renault Clio
- Tesla Model 3
- Toyota Corolla

Az 1964 óta létező Év Autója-díjat jelenleg 23 európai ország 60 újságírója szavazza meg, a szervezetet az alapító hét nagy magazin tartja fenn ( Auto (Olaszország)/Autocar (Nagy-Britannia)/Autopista (Spanyolország)/Autovisie (Hollandia)/L'Automobile Magazine (Franciaország)/Stern (Németország)/Vi Bilägare (Svédország)). Ez tehát egy autóipari szereplőktől anyagilag teljesen független, professzionális díj, melyre nem az márkák nevezik a járműveiket, hanem azok automatikusan bekerülnek az évenkénti esélyesek listájába.