2017.06.22. 15:09
7 hozzászólás

Ötven végigfenekelhető ritkaság és egy nagy éjszakai együttparkolás – töményebb már nem lehet az autóbuzéria annál, ami szombat este vár a Hungexpón. Parkoló Parádé biturbó. Gyertek, ilyen csak egyszer van az évben.

Parádé és autóztatás

Ha még nem látod át, miben más ez a rendezvény, mint a többi volt, először is megnyugtatunk: ez is egy teljes értékű Parkoló Parádé. A már jól bejáratott nagy közös parkoláshoz minden adott: a szokott placcokat töltsétek tele, ott mehet a bandázás, nyálcsorgatás egész este. 19 órától lehet bejönni a IV-es és az V-ös kapukon az Albertirsai út felől, és akárcsak a kicsit odébb tartott autóztatás, ez a buli is 22.00-ig tart.

DSC 4047

Lemaradni nem fogsz semmiről, ha a parkolóban kezdesz. Innen kábé egyperces séta a kiállított autók folyosója, azaz a Múzeumok éjszakájás program területe. Ott sorakozik majd fel az a 48 szelektált ritkaság (plusz három autó tőlünk), amit végig lehet ülni látogatóként. Lesz a GAZ-69-től a Rolls-Royce Silver Shadow LWB-ig sokminden; itt találod a libabőröztető listát. Új fejlemények: jön végül egy Honda NSX is, sőt, időközben bejelentkeztek egy pedálos Moszkviccsal, szóval a gyerekek akár vezethetnek is.  

DSC 4117

A kiállítók már várják a rohamot. Megmutatnak és elmesélnek mindent az autóról, ami érdekel, de ami a legjobb: elvisznek bárkit egy körre, aki kéri. Az autóztatás helyben megy majd, illetve a gyorsabb autóknak lesz egy külön kijelölt pálya a Hungexpo mélyén. Menő, mi? Viszont vegyétek figyelembe légyszi, hogy ezek alapvetően önszorgalomból kihozott féltettségek, és hogy fényükben itt gurulgathatnak, abban valakinek nem kevés törődése, munkaórája, szenvedélye és pénze van. Szóval óvatosan a fémcsatos övekkel, farzsebben hagyott kulcscsomókkal és bármivel, amire érzékeny a fényezés, a bőr.

06200093

Mesterkurzus Csikóssal

Ha valahogy elkerülte a figyelmed egész heti igyekezetünk, hogy méltó számú közönséget csábítsunk a következő Mesterkurzus előadójának, itt az idő, hogy megtudd: ezen a speciális Parkoló Parádén háztáji veteránosunk, Csikós Zsolt tart majd előadást. Ha szívesen meghallgatnál egy jó sztorikkal teli, kicsit talán szentimentalizmusba hajló előadást a veteránautózás pszichológiájáról, este nyolcórás kezdettel vár Zsolt a III-as fogadócsarnokban (térkép lent). Alább egy tökéletes kedvcsináló portré – az ember a veterán Mercik mögött:

PP-cunamit az Instagramra!

Nem szerény célunk, hogy erre az egy szombat estére eluraljuk az Instagram keresőjét. Dögös partihordák, lopott mémek, netcelebek – bocsika mindenkinek, pár órára az autófanoké lesz a terep. Szóval újfent hirdetünk egy Insta-versenyt. Ha nyernél egy fasza bluetooth-os autós kihangosítót, és/vagy megmutatnád a világnak, milyen a hangulat egy nyár esti bulin, ahol benzingőzzel tarják távol a szúnyogot, jártadban fotózz, majd töltsd fel a képet Instagramodra. Pont úgy, ahogy tették sokan a korábbi parádékon; áldozatos munkájuk nyomát itt őrzi az internet.  

Az esemény hashtagje #TCPP16 és #parkoloparade – ezeket használd légyszi, hogy mindenki megtalálja a fotód. A versenyt szombat éjfélkor intjük le, amelyik kép addig a legtöbb lájkot gyűjti maga alá, nyer. Posztba fűzve érkezik az eredményhirdetés vasárnap reggel.

Játszunk a Facebookon is

Fétised az autókerék? Van egy jó hírünk: lesz most egy ráadás fotóverseny. A Michelin dobott be egy ajándékcsomagot azoknak, akik kereket fotóznak szombaton a Hungexpón. Nem a parkoló legszebb felnijét, futófelületét, szelepsapkáját, padkasérülését keressük, de mindegy is, mi mit akarunk, mert a legtöbb lájkot (reakciót) gyűjtő, bármiféle autókereket tartalmazó kép nyer, amit a PP-n lőnek.

Ez például egy erős pályamű volna
Ez például egy erős pályamű volna

Határidő ugyanúgy szombat éjfél, addig lehet gyűjteni a kék-fehér hüvelyujjakat, szívecskéket, szmájlikat, stb. A Facebookodra töltött kép szövegébe írj bele két dolgot: ezt – #michelin_pp16 – a hashtaget, hogy ne vesszen el a mű, ezt pedig – @michelinhungaria – azért, hogy a szponzornak is jó legyen.

Jöhettek busszal is

Ahogy a tavalyi Múzeumok Éjszakáján, most is lesz saját buszjáratunk az Örs vezér teréről a VT-Arrivának hála. A busz az Expo busz megállóhelyén veszi fel az utasokat, nagy TC-betűk lesznek rajta. Az első busz 19 órakor indul, ettől kezdve oda-vissza ingázik majd az Örs és a Hungexpo között egészen a rendezvény végéig. Negyedóránként megtalálod a megállókban.

btrr

Még egyszer a lényeg:


Időpont: Szombaton 19 órakor nyílnak a kapuk, 22 órakor zárunk (A kiállítóknak 18 órakor nyit a IV-es kapu). Be- és kihajtás a IV-es és V-ös kapukon (Albertirsai út felől).

Mesterkurzus: 20.00-tól a III-as fogadócsarnokban. 

Kijutás autó nélkül: Ingyenes busz jár az Örs és a Hungexpo között 19-22-ig. 

Belépés: A rendezvény továbbra is INGYENE$! Se a belépés, se az előadás, se a busz, de még az autóztatás sem fizetős. Pénzt legfeljebb a büfére hozz.


evr

Kultúrát! Nagyon kérjük, most is mellőzétek a vagánykodást vagy az arra buzdítást távozáskor. Nincs nekünk bajunk a gumiégetéssel. Megvan annak a helye és ideje, de az nem egy szombat este az Albertirsai úton.

Kedvcsináló: Ha még nem érzed magad meggyőzve, itt, itt és itt  találsz kedvcsinálót a korábbi Múzeumok éjszakájás PP-kről. 

Gyertek! Üljetek végig minden autót, ami belefér ebbe a három órába. Bandázzatok a parkolóban, okosodjatok a Mesterkurzuson, fotózzatok sok szépet... csináljatok bármit, amitől jó emlék lesz ez az éjszaka. Szombat este a Hungexpón!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.