Halálfélelem minden sebességnél

Heti merítés

2018.01.21. 11:40
15 hozzászólás

Miért, mit vegyek b.meg!? Skodát?

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Tehetős, fiatal barátaim beszélgetése közben hangzott el a címben szereplő mondat, amikor egyikük autóvásárlási terveit tárgyalták meg néhány pohár sör mellett. A szóba kerülő prémium autókkal kapcsolatban ugyanis valakinek biztosan volt valami rossz tapasztalata: zörög a műszerfal, drága a javítás, nehezen elérhető alkatrészek stb. Erre fakadt ki keserűen az autóvásárlás előtt álló cimbora: „Miért? Mit vegyek b.meg? Škodát?”

Sohasem szomorú szamuráj

69991

Descartes-i számítások után 323BJ Mazdát választottam 1.6-os benzinessel, de ekkor még nem láttam a sötét fellegeket a fűthető elektromos tükrökben sem...

Halálfélelem minden sebességnél

69983

Mivel svájci személygépjárműről van szó, a vezetett szervizkönyv, "zöldkártya", használati utasítás mind benne voltak a suzukis gyári mappában. A csomagtartóban soha nem használt kadmiumszínű emelő, szerszámkészlet, és "szőrös" gyári gumis pótkerék foglalt helyet. Natürlich.

Praktikus, de semmi több. Pont, mint egy csavarhúzó

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Vidáman tartja a lépést a forgalommal és bőven marad benne tartalék. Cserébe kanyarokban elég bizonytalan és nem csak az úthibákat mutatja meg, de ha átmegy egy érmén, simán megmondom, hogy fej volt, vagy írás.

Családbarát

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egyszer volt, hogy megállt és félre kellett tolni. Gondoltam nesze neked hülye gyerek minek ilyen autó, de nem így van amíg vártam és telefonálgattam visszahűlt a motor és be is indult. Mint másnap kiderült a főtengely jeladó adta meg magát. 

Korábbi merítések

Imádnivaló zöld béka és francia mellényúlás
A vásárláskor egyetlen hibát követtem el, hogy nem néztem meg az olajszintet, ugyanis az első közös úton közölte az ECU, hogy „Engine Fault, repair needed”.
Négy Porsche és egy Mercedes kabrió utáni kijózadonás
Négy Porsche és egy Mercedes kabrió utáni kijózadonás, földreszállás, józan kompromisszum és belátás, igény lejjebbadás címén került hozzám egy Espace.