Halálfélelem minden sebességnél

Heti merítés

2018.01.21. 11:40
15 hozzászólás

Miért, mit vegyek b.meg!? Skodát?

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Tehetős, fiatal barátaim beszélgetése közben hangzott el a címben szereplő mondat, amikor egyikük autóvásárlási terveit tárgyalták meg néhány pohár sör mellett. A szóba kerülő prémium autókkal kapcsolatban ugyanis valakinek biztosan volt valami rossz tapasztalata: zörög a műszerfal, drága a javítás, nehezen elérhető alkatrészek stb. Erre fakadt ki keserűen az autóvásárlás előtt álló cimbora: „Miért? Mit vegyek b.meg? Škodát?”

Sohasem szomorú szamuráj

69991

Descartes-i számítások után 323BJ Mazdát választottam 1.6-os benzinessel, de ekkor még nem láttam a sötét fellegeket a fűthető elektromos tükrökben sem...

Halálfélelem minden sebességnél

69983

Mivel svájci személygépjárműről van szó, a vezetett szervizkönyv, "zöldkártya", használati utasítás mind benne voltak a suzukis gyári mappában. A csomagtartóban soha nem használt kadmiumszínű emelő, szerszámkészlet, és "szőrös" gyári gumis pótkerék foglalt helyet. Natürlich.

Praktikus, de semmi több. Pont, mint egy csavarhúzó

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Vidáman tartja a lépést a forgalommal és bőven marad benne tartalék. Cserébe kanyarokban elég bizonytalan és nem csak az úthibákat mutatja meg, de ha átmegy egy érmén, simán megmondom, hogy fej volt, vagy írás.

Családbarát

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egyszer volt, hogy megállt és félre kellett tolni. Gondoltam nesze neked hülye gyerek minek ilyen autó, de nem így van amíg vártam és telefonálgattam visszahűlt a motor és be is indult. Mint másnap kiderült a főtengely jeladó adta meg magát. 

Korábbi merítések

Érzelemmentes, praktikus, pontosan működő gép
A motorikusan már bizonytalankodó Zafira helyett kellett valami még megbízhatóbb hétszemélyes.
Ilyen egy igazi boldog alfás
Ha a benzinkúton a 70 literes tartály feltöltésekor arra gondolsz, újabb 650 boldog kilométer áll előtted, jól választottál.