A legkisebbtől a legnagyobbig - heti merítés

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2023.06.04. 16:33
3 hozzászólás

Feneketlen hobbyjármű - BMW 3 (E46)

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A Golf gondtalansága miatt fiatal hülye fejjel úgy éreztem, hogy nekem mindenképpen kell egy hobbiautó is, ezért elkezdtem keresgélni a BMW palettán. Több modell is szóba jött, de végül leszűkült a kör az E36 és E34-re. Végül a Covid közepén 2021 Januárjában megvettem egy olcsó E34 525i-t manuális váltóval, speerel, 550.000 Ft-ért. Mondanom sem kell hogy egy pénztemető volt, így a nyár kezdetén túl is adtam rajta, egy kis profittal.

...

És akkor a rövid bevezető után el is érkezünk arra a pontra, amikor a Golfot is eladván elkezdhettem egy ténylegesen jó állapotban lévő BMW-re vadászni.

Bújtam a használtautót, bár tudtam, hogy az E36 kínálat addigra már igencsak megfakult (2021 ősze), így a nagymotoros 23/25/28i modellek, amelyek elfogadható állapotban voltak mind 2 millió ft felett indultak.

...

El is mentünk megnézni egy ezüst, facelift előtti szürke 23i coupe-t a haverokkal, de az igénytelen lakatolásnyomok már méterekről riasztóan árulkodtak az autó előéletéről. Több autóról lecsúsztam, ugyanis akkoriban is már nagyon figyelni kellett, hogy a tényleg szép e46-ok 1-2 napon belül elkeltek.

De egy októberi napon felkerült az oldalra egy látszólag molesztálatlan 30i Touring, amely minden kritériumnak megfelelt. Nem tartottam a 30i-től, hiszen érdemben semmiben nem különbözik akár a 170 lóerős M54B22-től sem, fenntartási költség, fogyasztás szinte megegyezik, de az esetleges későbbi eladásnál csak előnyt jelent a legnagyobb elérhető motor megléte.

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

A dögös megbízható - Mini Cooper

73164

Ott kezdeném, hogy sosem akartam Minit. Tipikus csajos autónak gondoltam, de mikor meg lett a jogsim ez volt otthon 2. autóként, így ezt kezdtem el napi szinten használni. Az még egy fapados facelift előtti One kivitel volt, szövet ülésekkel, gagyi kormánnyal, az egyetlen extra ami volt benne az az ülésfűtés, na de az olyan gyorsan és úgy melegítette a seggemet mint még soha semmi. Voltak tipikus Mini hibái, de mindig pöccre indult, elvitt mindenhova és haza is hozott, nem evett sokat amit pedig út közben kaptam tőle az eldöntette velem, hogy az első saját autómnak is ilyet szeretnék. :)

Guroló tengeri tehén - Toyota Highlander

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az autóipar és a kapuzárási pánik elintézte, hogy ha kettőnél több gyereked van és nem akarsz teherautóban/buszban ülni, akkor válassz egy pofásabb 3XL-es bakancsot, úgy nem nézel ki született feleségnek, mert bizony egy egyterűben a szakáll ellenére ingyen jár délelőtt tíztől a chardonnay.

Én is így jártam, az előző lízing lejárt, kellett helyette valami új. Nem akartam dízelt, ha viszont benzines, legyen már hibrid, ne fogyasszon annyit. Santa Fe - Highlander verseny volt, utóbbi került ki győztesen, pedig a szállítási idő még nem is volt az értékelési szempontok között.

...

Kezdjük a helykínálattal. Nagy. Mármint kívülről. Azt hinnéd, egy komplett kölyökfocicsapat ki fog ugrani belőle, de nem, egy tágas egyterű simán veri. Ha minden gyerekem jégkorongozna, nyugodtan húzhatnék utánfutót mögötte, mert kellene.

Dani így látta a legnagyobb Toyotát

Dögös szedán - Lancia Kappa

73152

Korábban 3 évig használtam egy 2.5-ös 156-ot,de túl kellett adnom rajta a családi béke érdekében. 5 év Laguna kombi után újra olasz autót kerestem mert egyszerűen hiányzott az érzés amit ezek az autók adni tudnak. Alfa lett volna a célpont de mivel csak V6 jöhetett szóba,túl sokat kellett várni egy elfogadható állapotú darabra,îgy keresgéltem mi lehet még a piacon. Aztán egy nap felraktak egy igéretes Kappát. Kintről hozták be,végig egy tulajdonos, hihetetlen futásteljesítmény. Ezt látni kell. Gyönyörű állapotban volt,a motor selymesen járt,minden működött. Nem kellett sokat gondolkodni rajta elhoztuk.

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.