Egy amerikai férfi megmutatta: Civicből is lehet Bugattit csinálni

2020.05.20. 15:18
2 hozzászólás

Ma ismét tanultam valamit, mégpedig azt, hogy bármikor lehetne egy majdnem Bugattim, csupán egy patent optikai tuningot kéne kapni az autómnak. Pár éve egy amerikai férfi ezt komolyan is gondolta, és nem kevés pénzt fektetett abba, hogy 1993-as Civicjéből Bugatti Veyron hasonmást varázsoljon. Nemrég azonban ráunt autójára és meghirdette az eBay-en, sőt, valaki már le is csapott az ajánlatra.

Az autó nevét nem gondolta túl a tulajdonos, 1993 Bugatti Other néven futott a hirdetésben, ami elsőre nem árul el túl sokat. A leírásból azonban meg lehet tudni, hogy a Bugatti Other alapja egy '93-as Honda Civic, és pár évvel ezelőtt került rá egy Bugatti stílusú bodykit, aminek természetesen a színe is passzol az eredeti autóéhoz. Ez 4500 dollárjába fájt akkoriban a Civic tulajdonosának.

Az új tulajdonos azonban nem csak egy öreg Civicet kap Bugattiba csomagolva, hanem új hangrendszert, és újrahúzott üléseket is. Utóbbi egyébként rendkívül ízléses, az ülésen lévő Civic Gatti felirat viszi a prímet. Ezenfelül az autó kapott még egy új turbót és hűtőt, így már majdnem egy szinten van egy Bugattival.

Sajnos már elkelt az autó, de 4500 dollárért (közel 1,5 millió forintért) volt meghirdetve, pontosan annyiért, amennyibe a bodykit került. Nagyjából 12 ezer dollárt (kb 3,85 millió forintot) költött a teljes átalakításra a volt tulaj, így nem igazán tűnik jó üzletnek amit csinált, de a hirdetés leírása alapján ezt egyáltalán nem bánja.

Ilyesfajta átalakításról már volt rövid cikkünk kilenc éve, akkor ugyanez volt a recept, Civicből Bugattit. Frissebb példából sincs hiány, pár hete hasonló mutatvánnyal állt elő egy japán tuningműhely is, ők RAV4-ből csináltak Lamborghini Urust.

Forrás: The Drive