Csak elsejéig kibírjam!

Parkoló Parádé 22. - 2018.09.01.

2018.08.15. 20:10 Módosítva: 2018.08.23. 19:13

Ha már neked is kezdtek elvonási tüneteid lenni, akkor készülj, rázzad gatyába a verdát, mert jön az szezon egyik legfontosabb eseménye: a nyári szünet utáni első Parkoló Parádé! Ez már a 22-es, de nem csapda.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Ez a szeptember elseje különlegesebb, mint a többi. Van, akinek az az érdekes, hogy elseje egyenlő fizetésnap, másoknak meg az iskolakezdést jelenti, de ezen a szombaton csak az érdekes, hogy megint a parkolóban lehet haverozni a többi benzinfüggővel – sőt, az autós píszí jegyében említsük meg a gázolaj-dzsankikat és a villany-addiktokat is.

A helyszín a szokásos, megint az Albertirsai útra várunk miden autó- és motorbolondot, itt tartjuk a Totalcar ökumenikus járműtiszteletét. Mindenki félelmetesen welcome, akit érdekelnek a belsőégésű és elektromos vagy bármilyen más hajtású járművek.

Mindegy, hogy csak néznéd őket, vagy te magad gurulsz ki a különlegesen jó állapotú/elképesztően lepattant tucatautóddal, a már új korában is elmondhatatlanul ritka kocsiddal, esetleg a porba ültetett/sztratoszféráig emelt gépeddel, itt jó helyen leszel. Hozzád hasonló őrültek közt garantált a móka, hidd el, lesz bőven olyan autó és arc, amit és akit érdemes látni. Délután kettőtől este nyolcig mindenre lesz bőven idő.

Természetesen a totalcaros fazonok is jönnek, mindenki hozza valamelyik autóját, motorját, szóval élőben is meg lehet majd nézni azokat, amikről esetleg csak szentségelős vagy égbe menesztős posztokban olvastál. Lesz megint Mesterkurzus, autó tuningolásról beszél egy guru, maga Gabura Krisztián a Gabura Racingtől (elképesztő dolgokat birtokolnak és építenek, biztos, hogy érdemes lesz élőben meghallgatni és kérdezni tőle). Megtanulhatod, hogyan oltsd el az autódat, ha esetleg lángra kapna, élőben diagnosztizál a Totalcar saját, külön bejáratú Autódokija. Mi több, Csikós könyvét is megveheted – egyenesen a ritkás hajú Év Autója-zsűritag kezéből kaphatod ki a saját példányod. Ja, és ha eladnád az autódat, azt is megteheted itt, lesz külön placc a célra.

Szeretnénk, ha megmutatnád, te hogyan készülsz a bulira – jöhetnek Instára a mosós képek, lássuk a nedves részleteket! Csak legyen rajta hesteg bőven: #parkolóparádé22 #totalcar #mosósképek. A képeket külön posztban szemlézzük, a szerkesztőség és az internet népének kedvencét jutalmazni fogjuk, érdemes kattintani és feltölteni.

Van, aki mozgóképben utazik, erre is marha kíváncsiak vagyunk – aki annyira jó videót gyárt, mint Draskovics Andris, az megérdemli, hogy mi is bemutassuk:

Ó, és el ne felejtsem: szeretném, ha az olyan tiszteletre méltó őrültek is megkapnák a megérdemelt figyelmet, akik a teljesen értéktelen, a legtöbb ember szemében érdektelen autók, motorok megőrzésébe borítják a munkaórákat és pénzt. Fontos misszióm lesz elsején, hogy megtaláljam a patika állapotú, teljesen extramentes, 1992 év végi Swifteket, a világ pénzéért restaurált elsőkerekes Escortokat, Merkurnál vásárolt, hamvas Kadetteket, minden héten levakszolt Marutikat, több tábla lemez segítségével felélesztett 86-os, alapmotoros Corollákat. Este hatig vizslatok majd a sorok közt, fotózok, aztán bemutatom a kollégáknak a leleteket, majd a legnagyobb kedvencünknek fél hét körül átnyújtjuk a megérdemelt „Értéktelen, de megfizethetetlen”-kategória fődíját.

A legfontosabb tudnivalók címszavakban:

22. Parkoló Parádé: 2018. 09. 01, szombat, 14-20h

Helyszín:  Budapest, Albertirsai út, Hungexpo

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok:

  • Mesterkurzus (16:00-tól a 3-as fogadóépületben): az első őszi Mesterkurzuson Gabura Krisztián mesél az autótuningról, a szeki váltók lélektanáról és az versenyautóépítésről. Az elmondottak jobb megértéséhez a Gabura Motorsport elhozza az egyik épített versenyautóját. Ha nem ismerős, nézd meg vele a videónkat: amellett, hogy M5-motort szerel BMW I8-ba (!!!), nála lakik a világ Szent Gyári VFTS Turbója.
  • Hogyan oltsuk el autónkat? - tűzoltási tanácsadás az Országos Tűzvédelmi  Szolgáltató  Kft. szakembereitől. Fővédnök: Nínó "Égahangyászbaszki" Karotta.
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal! 

  • Mindenki megveheti Csikós Zsolt könyvét, természetesen dedikálva.
  • Újra eladó autó szektor is, adatlapot innen tudsz letölteni.
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte

Gyerekeknek:

  • Kreatív játszóház zsonglőrrel. Fejlesztenéd az ügyességed? Próbáld ki a legkönnyebben elsajátítható zsonglőrtudományt a menő autók kavalkádjában.
  • Célbalövés PowerCAFS-el és habbal oltóval

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben (akár SZÉP kártyával is megveheted) 2018.09.01. 13:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/főA rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

Látogatói kapunyitás  14 órakor.
Belépés:  autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Ilyen volt az év első Parkoló Parádéja
Aki nem volt ott, most megnézheti a többieket, aki ott volt, megnézheti magát. Képek, videók minden mennyiségben!
Jobb a prémium benzin a sima 95-ösnél? Tényleg árt az E10?
Minden benzinnel és gázolajjal kapcsolatos kérdésre választ ad a Totalcar Mesterkurzus előadása Dr. Zöldy Máté motor- és üzemanyag-szakértővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.