Update: új helyekkel bővült a speciális offroad tréningünk. Jelentkezz!

2023.10.20. 12:54

Már a közelmúltban írtunk róla, hogy idén még két alkalommal rendezünk TC Tréninget, legközelebb október 29-én, szokás szerint a Groupama Tanpályán. Azon a napon egy igen különleges képzést is indítunk, ahova kimondottan hobbiterepjárókat várunk.

A dedikáltan SUV-kre szabott, offroad tréningen megtapasztalhatod, hogy mit tud egy hobbiterepjáró zordabb terepen. A különleges vezetéstechnikai képzés jóval hosszabb és részletesebb – 4 órás képzés, elméleti és gyakorlati oktatással – lesz, mint amilyeneket általában a TC Tréningen tartani szoktunk. Speciális, ritka alkalomról van szó tehát, de szerencsére van még helyünk.

Magabiztosság valós helyzetekben

Mi sem azért találtuk ki ezt, mert tömegével kínoznák meg a tulajok a szép fényezésű, utcai gumis SUV-t egy kemény, erdei úton a poén kedvéért. Ugyanakkor érdemes belegondolni, hogy a felkészültség milyen jól jöhet akár egy síelésnél, egy hülye helyen eltévedésnél, vagy épp egy sártengerré váló parkolónál. Ezek a helyzetek könnyen előfordulhatnak, és egy offroad tréning után magabiztosabban hozhatod ki az összkerekes autódból a potenciált.

Mindez azért fontos, mert bár a SUV-k között van sok olyan, ami remekül alkalmas arra, hogy nehezebb terepen közlekedjen, ilyen helyzetben teljesen másra kell figyelni, mint aszfaltozott úton. Ha úgy érzed, hogy szívesen nekivágnál egy nehezen járható útnak az SUV-ddel, de nem tudod, mire számíthatsz, akkor legjobb helyen jársz, ezt a képzést kimondottan neked találtuk ki!

Akkor is érdemes megfontolnod a dolgot, ha amúgy magadtól is bátran bevállalnál egy hobbiterepjáróval neccesebb terepet: itt rendkívül hasznos tudást szerezhetsz, amivel egy-egy nehéz helyzetet magabiztosabban, tudatosabban tudsz majd megoldani a képzés után. Az offroad egy nagyon specális műfaj, teljesen más, sokszor meglepő szabályokkal és praktikákkal.

Ilyen lesz a képzés

A tréning a megszokottnál jóval hosszabb lesz, hiszen ez egy összetett témakör. A hagyományos TC Tréningekhez képest az első eltérés, hogy a SUV-s képzés egy egyórás elméleti oktatással indul. A profi oktatók kifejtik, hogy mire kell figyelni rossz terepviszonyoknál.

Ezután négyféle gyakorlat következik: először a Hungaroring Cross pályán lesznek gyakorlatok, majd a Tanpálya lejtő- és hegymeneti pályája következik. Ezután jön az erdei vezetés, majd egy hagyományosabb, rántópados gyakorlat. Az elméleti és gyakorlati oktatás összesen négyórás lesz.

Mivel, mikor, hol?

A speciális offroad tréning az október 29-ei TC Tréning része. A gyülekező a Hungaroring külső parkolójában lesz, 12 órakor, onnan az oktatók kísérnek át a Groupama Tanpályára. Az elméleti képzés 12:30-kor indul.

Bármilyen SUV-vel és hobbiterepjáróval jöhetsz, de fontos, hogy kizárólag összkerekessel. Az autó típusa mindegy, az egyetlen fontos kritérium, hogy mind a négy kerék hajtott legyen.

Jelentkezni szeretnék!

Ha meghoztuk a kedvedet ahhoz ehhez a különleges TC Tréninghez, az alábbi linkre kattintva már jelentkezhetsz is.

Update: Erre eredetileg összesen 10 helyünk volt, de ez olyan hamar betelt, és annyian jeleztétek, hogy jönnétek, hogy újabb 10 hellyel bővítettük a keretet. Az a tippünk, hogy ezúttal is hamar betelik majd, úgyhogy jelentkezz, ameddig még van helyünk.

Totalcar SUV tréning (csak összkerékhajtással!) – 12:00-16:30

A többiek?

Nem csak hobbiterepjárókat várunk a TC Tréningre, ezúttal is lesznek hagyományos csoportok is. Jelentkezni azonban ezekre már nem tudsz, mindkettő betelt. Az októberin kívül lesz még idén egy TC Tréning, részletekkel később tudunk majd szolgálni.

Totalcar reggeli tréning – 8:30-10:45 - BETELT

Totalcar délelőtti tréning – 11:00-13:15 - BETELT

További infókat itt talász:

Beszámoló pedig itt: