TC Balkán Tour 2024 - Szerdáig tudsz jelentkezni személyautóval, motorral vagy terepjáróval!

2024.07.15. 16:55

Az első TC Balkán Tour szabad helyei szépen telnek, a regisztrációt pedig szerda este zárjuk. Gyere, ha kalandra vágysz és bírod, hogy a táj az ágyad, van egy közepesen oké sátrad, na meg autód / motorod legyen az napi járós, vagy mindenre felkészített túlélő! 

Lássuk, mit tudunk eddig: 

2024 elején sikeresen teljesítettük a Budapest-Bamako ralit, amikor az afrikai Sierra Leonéig jutottunk, és újra átéltük a rég elfeledett szabadság érzését is. Már ott eldőlt, hogy az élményt veletek is megosztjuk, csak valamivel közelebb, a Balkánon. Most itt tartunk, ez az első TC Balkán Tour. 

Kinek ajánljuk?

A onroad útvonalat azoknak, akik szívesen kiszakadnának a belvárosi  betonrengeteg kétes romantikájából, de egyedül nem mernek nekivágni egy ilyen kalandnak. Az első nap hotelben alszunk, utána pedig két éjszakát is a vadonban töltünk sátorban, konzervet eszünk, tóban fürdünk és együtt gyönyörködünk a naplementében. 

Az offroad túrát pedig mindenre elszánt és felkészített terepjárósoknak, akik arra vágynak, hogy próbára tegyék autójuk, illetve saját vezetési tudásuk. Levente profi terepezős, az offroad csapatokat ő vezeti majd a bejárt útvonalon, de csak haspáncélozott autóval jelentkezz, legalább A/T gumikon. 

Mit érdemes még tudni? 

Az itinert összeraktuk, sátrainkat kimostuk, autóinkat megtankoltuk – vagyis készen állunk a kalandra. Az úti cél Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Albánia, Észak-Macedónia és Szerbia, vagyis a Balkán lenyűgöző országai, az etap pedig aszfalton négy, terepen pedig hét napig tart majd. Az út során legalább annyi öröm, izgalom, gyönyörű panoráma és látványosság vár rád, mint elaknásított terület, korrupt rendőrök vagy vezetni nem tudó helyiek. Alszunk majd szálláson, illetve sátorban a vadonban is, eszünk étteremből, konzervből vagy az útmenti árusok banános dobozából. 

Figyelem, ez nem egy wellness üdülés lesz! 

Képernyőfotó 2024-07-15 - 15.16.11.png

A TC Balkán Tour 2024. július 25-én hajnalban indul Budaörsről és két kategóriában lehet nevezni, melyek az offroad és onroad. Utóbbi bármilyen autóval, vagy motorral teljesíthető hegyi utakon vezet majd, miközben az offroad igazi kihívást jelent a legkeményebbek számára is. Teljesíteni azonban nem lehetetlen, Levente is megjárta a Porschéval, ott volt, ha elakadt kiásta, ha bedőlt, levágta. 

A Bamakóra készültök? Gyertek!

Ez a néhány nap most remek alkalom lesz számotokra, hogy teszteljétek a technikát, lássátok mi hiányzik a felszerelésből, vagy kipróbáljátok milyen együtt utazni egy autóban napokig. A célállomások egyike sincs túl messze, vagyis nem az életetek múlik majd azon, ha valamit elfelejtetek. Viszont a Szaharában már igen. Gyertek, tanuljatok, tapasztaljatok, hogy felkészülten vághassatok neki a 2025-ös gambiai, vagy a 2026-os sierra leonei futamnak!

425027577 10227066690785570 6192053884431380224 n

A további részleteket ide kattintva találod: 

TC Balkán Tour 2024 - Offroad itiner
TC Balkán Tour 2024 - Onroad itiner

Fontos, hogy ha jelentkeztek, az előbbi linket mentsétek el, mert időközben  frissítjük majd ezeket az aktuális helyzetnek megfelelően. Az itinerek tetején látjátok majd az utolsó frissítés időpontját. 

A részvételi díj
Onroad kategóriában bruttó 108 000 Ft / csapat (2024.07.25-07.28)
Offroad kategóriában bruttó 210 000 Ft / csapat (2024.07.25-08.01)
Motorral mindkét összeg a felébe kerül.

A részvételi szándékot az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelezni. A jelentkezés lezárultakor kaptok majd egy adatbekérőt, amit minden csapattagnak ki kell töltenie és elfogadnia a jelentkezési feltételeket. Végül a csapatvezetőtök kap egy számlát, a jelentkezésetek pedig a befizetéssel válik véglegessé. Hajnali rajtra készüljetek, ami a rajtszám matricák felragasztásával kezdődik, aztán utánunk a vízözön, előttünk a kaland. 

Részvételi szándékod ide kattintva tudod jelezni