A garancia lejárt, de kilakatolták a Fiatot

2016.04.14. 06:33

Április 13-án megjelent, A Mercedes rohad, a kereskedés hárít című cikkünkben részletesen bemutatjuk olvasónk esetét, aki négy Mercedes Sprinter kisteherautót vásárolt és mind a négy elkezdett rohadni hat éves kora körül. Arra kértem olvasóinkat, hogy írják meg saját tapasztalataikat a Mercedes átrozsdásodás elleni garanciájának kezelési módjáról.

Egyelőre várjuk a mercis beszámolókat, jött viszont egy csokornyi élményanyag Lászlótól, más márkájú autókról és kaptunk egy képet is valaki mástól, aki lefotózta az előtte haladó Mercedes Vitót, amelyen sajnos ugyanúgy láthatóak a bomlás jelei, mint a mai cikkben szereplő Sprinteren.

Feladó: László

Dátum: 2016. április 13. 11:27

Tárgy: Átrozsdásodás

Címzett: Zách Dániel

Kedves Daniel!

Mindig kíváncsian olvasom a Totalcar cikkeit. Az átrozsdásodásos cikkedben írod, hogy írjanak tapasztalatot erről a témáról. Eddig csak új autókat vettem.

– Ford Ka 3 évesen a küszöb és a sárvédő találkozásánál rohadt garanciában megcsinálták.

– Fiat Stilo 3 ajtós (valójában emiatt írtam) 5 éves koráig én használtam, de most a anyukám (nagyon szerettem). Talán most 13 éves. 5 évig hordtam márkaszervizbe (Mosonmagyaróváron a Leierhez). 8 évesen észrevettük, hogy a hátsó ajtónál, ahol a kulcsnyílás van, ott kicsit púposodik a festék. Elmentem vele a szervizbe és megmutattam, hogy ez van. Ha megcsinálják gariba, akkor megköszönöm, ha nem akkor sincs harag, mert nem gyári szervizbe hordtam már. És láss csodát, pár hónapra rá, szólnak, hogy jóváhagyták, és megcsinálják gariba. Mind a mai napig halas vagyok, ezert a korrekt hozzáálláshoz.

– Ford Ranger most 6 éves. Ez is rohadt, kétszer vittem el Győrbe lefényeztetni a rozsdát, elég trehány munkát csináltak. Másodszorra nem is a rozsdát sikerült lefújniuk, hanem mellette (gányoltak). Szóltam nekik és meg nekik állt feljebb és hagytam a fenébe.

– Ford Ranger 1 éves, meghúztam és kijavitották (900.000ft), itt sem sikerült rendes munkát csinálniuk (1 hónapig ott az autó és nem csinálják meg stb.) festék kicsit megfolyt utána ezt a festéshibát is nagy nehezen kijavitották, de nem tökéletesen.

– Bmw 116 2 éves nincs vele gond

Ezek a tapasztalatok van köztük pozitív és van a Fordtól negatív is.

Üdv,
László