Hová lett Vader nagyúr autója?

2011.10.03. 16:11

A Csillagok Háborúja, amelyből végül hat rész készült, nem is beszélve a sztorit kiegészítő regénysorozatokról és rajzfilmekről, jövőre lesz harmincöt éves, így – bár további folytatások egyelőre nem várhatók – ismét előtérbe került. Valószínűleg ezért keresik az egyetlen, a filmhez szorosan kötődő autót is, amely szőrén-szálán eltűnt.

Az 1977-es évjáratú, ferdehátú Celica eleve a korszak egyik legdögösebb autója volt, ráadásul a konkrét példányt még alaposan át is alakították. A kaliforniai Delphi Auto Design eredetileg felvezetőautónak készítette autóversenyekhez, így kapott egyebek között szélesített nyomtávú futóművet és krómozott felniket, majd a filmhez kapcsolódó reklámkampány részeként kapott Star Wars dekorációt, Vader nagyúrral a motorháztetőn és X szárnyú vadásszal az oldalán. Egy nyereményjáték fődíja lett, de nem tudni, hogy ki nyerte meg, sőt, még az alvázszámát sem jegyezték fel.

Semmi nem garantálja, hogy valaha is megkerül – a Celicának ez a generációja könnyen válik a rozsda martalékává – de a hivatalos Star Wars blog felhívása arra buzdítja a rajongókat, hogy figyeljenek, hátha megkerül az első hivatalos Star Wars sportkocsi.