2013.06.29. 18:36

A világ mozijai jelenleg is játsszák a májusban bemutatott Halálos iramban-filmek hatodik részét. A film körüli médiafelhajtást meglovagolva felkerült az eBay-re a tíz éve készült második epizód főszereplőjének autója, egy limezöld Mitsubishi Lancer EVO VII.

Bár a Halálos iramban-széria csupán egy üres hollywoodi sportautó-orgia, egymás után termelte a blockbustereket, látvány- és hangzáselemeivel milliókat ültetett a mozikba. A 2003-as Halálosabb iramban két évvel követte a 207 millió dolláros hasznot hozó első részt.

A DVD-lemezek és azzal együtt az 5.1-es hangzásrendszeres házimozi rendszerek terjedésében rejlő lehetőségek nyilván segítettek meggyőzni a producereket a folytatásról, de a második rész koncepciója nem sokat változott az elsőhöz képest: hangos, gyors autók és dögös csajok vitték el a jelenetek javát. Ebben az epizódban a főszereplő Brian O'Conner (Paul Walker) egy limezöld Mitsubishi Lancer EVO VII-est használt, ami most az eBay-en vevőre vár. Az autót állítólag a közeli felvételeken használták, és hiába tizenkét éves kora, mindössze 844 mérföldet, azaz 1358 kilométert mutat az órája.

A Mitsu még hét napig 39 ezer 995 dolláros áron elvihető. Ez messze kevesebb annál, amit egy másik filmes autóért, James Bond napokban meghirdetett kétéltű Lotusáért adhatnak majd szeptemberben, amikor az RM Auctions kalapácsa alá kerül – a 9,5 millió foritnyi dolláros ár nem csak annál az Espritnél, de lényegében bármely kicsit is ismert mozifilm autójáért kevés volna.