2015.03.09. 06:15

A Nissan marketingesei úgy gondolták, az elektromos autókat nemcsak az olcsó üzemeltetéssel, a zéró emisszióval és a csendes közlekedéssel lehet népszerűsíteni. Éppen ezért felszereltek egy e-NV200-ast – vagy ahogy még ismerhetjük, Evaliát – úgy, hogy egy családi grillezésre is alkalmas legyen.

Az 1500 wattos elektromos grill segítségével süthetünk húsokat, zöldségeket, vagy bármit, amit szeretünk. Közben szintén az akkumulátorok adta lehetőséget kihasználva szúnyogriasztó tartja távol az idegesítő rovarokat, az égető napon pedig finom vízpermet segíti a felfrissülést. Az esti bulihangulathoz a világítás mellett okostelefonnal összeköthető kivetítő és karaoke is hozzájárul.

Igaz, azt már okosan elhallgatták a japánok, hogy egy ilyen nap végére mennyi marad még az akkucsomagban – haza tudunk-e egyáltalán jutni az Evaliával egy barátokkal vagy családdal töltött délutánt követően. Az e-NV200-ról annyit azért tudni, hogy egyetlen feltöltéssel 170 kilométert képes megtenni. Ez nyilván nagyon óvatos használatra vonatkozik, hátszélben, lejtőn lefelé – de legalábbis érdemes fenntartásokkal kezelni az ilyen adatokat.