Autó nélkül maradt a Honda vezére

2015.07.15. 17:48

Az új Honda vezérigazgató, Takahiro Hachigo érdekes személyes apróságot osztott meg a japán sajtóval egy beszélgetés során: kiderült, hogy jelenleg nincs autóméretű autója.

„Sajnos úgy alakult, hogy egyelőre nincs autóm. Van egy modell, amelyre várok, amit az idén ősszel mutatunk be. Egy Civic Type R-t szeretnék vásárolni” - mondta a Honda első embere, és ebből a néhány mondatból sokan sokféle következtetést vontak le. Van egy olyan érzésünk, hogy ez is volt a cél: ez ugyanis arra utal, hogy Hachigo szereti a sportos modelleket, így aligha áll majd az efféle fejlesztések útjába. Másrészt – és nyilván ez a fő üzenet – azt jelzi, hogy Hachigo szerény ember, aki nem helyezi magát a vásárlók elé, szépen kivárja a sorát. Pedig nyilván megtehetné, hogy elhoz szinte bármit, akár fejlesztés alatt álló prototípusokat a cégtől, vagy kér egy nullszériás Type R-t, amit amúgy sem adnának el a közönségnek, de inkább szabályosan játszik. Ez pedig igazán nagyra becsült tulajdonság egy cégvezető esetében, különösen Japánban.

Az a bizonyos garázs persze nem teljesen üres, van benne egy – ezek szerint autószámba nem vett – Honda N-One Kei-kategóriás kiskocsi és egy VTR 250 motorkerékpár, és Hachigót nyilván szolgálati autó szállítja sofőrrel, ha hivatalból kell mennie valahová, de a lényeg az üzenet. Számunkra az a része, hogy a Honda jelenlegi vezére aligha áldozza be a Honda arculatát meghatározó sportos modelleket, ahogy az elődei.