ProAce: a Toyota is átver?

2012.10.16. 12:05

Európában lassan autót eladni sem egyszerű, a haszonjármű-piacról pedig rég kiszorultak a távol-keleti gyártók. A Toyota azonban igyekszik megoldani, hogy megmaradhasson a piacon, méghozzá a lehető legolcsóbban. Persze lehet, hogy hosszú távon mégsem lesz ez akkora főnyeremény a ProAce bemutatása.

Nem az autó a meglepő, hanem a rajta látható Toyota jelvény. Az autót ugyanis rég ismerjük: Peugeot Expert, Citroen Jumpy vagy Fiat Scudo néven is meg lehet vásárolni. A típust a PSA Peugeot-Citroen gyártja, így nem csoda, hogy eladták a Toyotának – amekkora bajban most a francia cég van – így legalább növelhetik a gyár amúgy gyenge kihasználtságát. A ProAce kétféle hosszban lesz kapható: a kisebb 5, a nagyobb 7 köbméteres, a teherbírásuk maximum 1200 kilogramm. A motorválaszték 1,6 és 2 literes dízelekből áll, 90, 125 vagy 160 lóerővel.

Úgy tudjuk, a ProAce tavasztól lesz kapható az európai Toyota márkakereskedésekben, a kontinensen kívül azonban nem lesz kapható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.