Az Aston Martin Vanquish atyja épp shooting brake-ről álmodik

2023.05.04. 06:16

A 2001 és 2007 között szívó V12-es motorral szerelt Vanquish gyártósorát az R-Reforged nevű svájci cég vásárolta meg az Aston Martintól azért, hogy Ian Callum segítségével építhessen 25 darab erősen átdolgozott új Vanquish-t, kifejezetten a hatsebességes manuális váltóval. Ez a Callum Vanquish 25, Ian Callum pedig most egy shooting brake tervrajzot is megszellőztetett, hogy ne unatkozzunk.

Aston-Martin-Callum-Vanquish-25-by-R-Reforged-5

A Callum Vanquish 25 nagyjából 350 ponton tér el az eredeti Aston Martin csúcsmodelltől. Immár 580 lóerős az 5.9-literes V12, a futómű pedig egy centivel alacsonyabbra tette a GT-t az egyedi Bilstein gátlókkal és az új 20-colos felnikkel, így elérve a hat centivel szélesebb nyomtávot is.

Sokkal több a szénszálas elem, Ian Callum pedig átrajzolta a lökhárítókat, a fényszórókat és az autó belterét is, már amennyire a 25 éves alapok ezt megengedték.

Összesen 25 ilyen már klasszikusnak számító manuális coupé készül az R-Reforged műhelyében, ám ez nem jelenti azt, hogy a tervezője abbahagyná az álmodozást. Ian Callum ugyanis emlékszik rá, milyen egyedi shooting brake flottát gyártott az Aston Martin az elmúlt hat évtizedben, és ilyennek képzeli a VC25 releváns evolúcióját:

Ha az R-Reforged nem nyitott rá, mit szólna az ötlethez mondjuk Andrea Zagato? Általában lelkes, úgyhogy innentől csak a fizetőképes keresletet kell megtalálni egy ilyen projekt megvalósításához.