Így készült a Mercedes S osztály a 70-es években

2023.07.16. 16:08

Az első, hivatalosan is S osztálynak hívott Mercedes a W116-os volt, amit 1972-től gyártottak. A Merci csúcsmodellje akkoriban a világ egyik legjobb és legfejlettebb autója volt, pont úgy, ahogy általában a maga korában minden S osztály.

Voltak is a típusnak olyan extrái, amik mai szemmel már rég alapnak számítanak, de 50 évvel ezelőtt sok szem elkerekedett tőlük. Például volt benne légzsákos kormány, sőt, ez volt az első szériában gyártott autó, amibe turbódízelt szereltek.

A többféle benzinessel és egyféle dízellel gyártott W116 volt az első Mercedes, amit hidropneumatikus futóművel is lehetett kérni. Az egykor végtelenül fejlettnek számító S osztály ma már vágyott veterán, és valószínűleg még kívánatosabbá válik, ha meglátod a korabeli videót arról, ahogy gyártották.

Forrás: OldBenz / Youtube
Forrás: OldBenz / Youtube

A végtelenül hangulatos, a 70-es években készült felvételeken a Sindelfingenben lévő gyárat mutatják be. Nem nehéz elveszni a csodálatos retróban: van benne valami mélyen megnyugtató, ahogy a gyártósorokon régi technológiákkal készülnek az akkor még új Mercik.

Ide kattintva meg tudsz nézni egy másik, szintén remek videót a gyártásról.

Forrás: OldBenz / Youtube