Egy RAM TRX gazdája megunta a mocsárrá lényegülő Burning Man fesztivált

2023.09.08. 05:56

Idén rájárt a rúd a Burning Man fesztivál látogatóira: egy heves esőzés hatalmas, egybefüggő sártengerré változtatta a helyszínt. Hab a tortán, hogy mindez hétvégén, a fesztivál leglátogatottabb időszakában történt.

Összesen több mint 70 ezer ember rekedt a nevadai sivatagban. A fesztiválozók nem hagyhatták el a területet - erre utasított mindenkit a hatóság -, illetve arra kértek mindenkit, hogy maradjon a táborában és takarékoskodjon az élelemmel és az üzemanyaggal.

Forrás: Brendan Cogbill - Twitter
Forrás: Brendan Cogbill - Twitter

Volt olyan is azonban, aki mindenképp el akarta hagyni a saras káosszá váló fesztivál területét, egyikük egy potens eszközzel érkezett. Egy RAM TRX gazdája döntött úgy, hogy ebből elege van, úgyhogy felakasztotta a 707 lóerős szörnyeteg mögé a lakókocsit, aztán gyí.

Nave Black, a TRX tulaja csak egy picit szerette volna arrébb mozgatni a nagyjából 9 méter hosszú, bérelt lakókocsit, de ha már úgyis mozog a szerelvény, lepadlózta a RAM-et. A brutál gumik és a 707 lóerő simán vették az akadályokat és kijuttatták Nave-et a mocsárból.

Forrás: Brendan Cogbill - Twitter
Forrás: Brendan Cogbill - Twitter

A TRX mögött tehetetlenül vergődő lakókocsi végül olyan sáros lett, hogy Nave felhívta a tulajt, és elmondta neki, hogy valószínűleg meg kell majd vennie azt, útközben azonban talált egy mosót, ahol gyönyörűen lecsutakolták a lakókocsit.

Nave egyébként azt mondta a Car and Drivernek, hogy abszolút megérte elmenni a Burning Manre. Azonban azt is hozzátette, hogy szerinte a TRX tudása a minimum, ami egy ilyen helyzetet meg tud oldani. Azóta egyébként a többi fesztiválozó is kijutott a sártengerből.

Forrás: Car and Driver