Túl veszélyes a gyerekeknek szánt Tesla Cyberquad az USA-ban, ezért megkapjuk mi is

2023.10.26. 16:51

A Tesla még az idei év elején bejelentette, hogy az Egyesült Államokban megvásárolható lesz a Tesla Cyberquad gyerekeknek szánt verziója. Az első 5000 darab gyorsan gazdára is talált, majd egy 36 éves férfi megsérült vele, ezért betiltották értékesítését. Így aztán a Tesla elkezdte árusítani őket Kínában és már Európában is.

A Tesla európai divíziója múlt héten jelentette be, hogy már Európában is megvásárolható a gyerekeknek szánt Cyberquad, potom 1990 euróért, vagyis 763 ezer forintért. A 8-12 év közöttieknek ajánlott quadban egy 350 W-os motor és egy 188 Wh-s akkumulátor működik, amivel a játékszer végsebessége 13 km/h és összesen 55 kilót nyom.

1714748-00-A 10.png

De hogy vált nálunk is elérhetővé a mini Cyberquad? A 68 kg teherbírású quaddal még tavaly felborult és picit megsérült egy 36 éves férfi az Egyesült Államokban, amely miatt panaszt tett az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottságnál. A fogyasztóvédelem nem volt rest, betiltotta a gyerekjáték forgalmazását, mondván, az nem felelt meg a „mechanikus felfüggesztésre és maximális guminyomásra” előírt követelményeknek.

És mit csinál ilyenkor egy profitorientált cég? Elkezdi más piacokon értékesíteni! Így már Kínában és nálunk, Európában is kapható. Bár valószínűleg azóta finomítottak egy picit a gépezeten, ugyanis az USA-ban még 16 km/h-ás végsebességet adtak meg neki, de ez azóta már csak 13 km/h. És mi van a felnőtteknek szánt Cyberquaddal? Nagyjából az, mint az új Roadsterrel - majd lesz.