Raptorral is lehet kétkerekezni, csak nem árt a gyakorlás

2023.11.17. 13:10

Az autós rekordjairól Nagy-Britanniában méltán híres Paul Swift nem ma kezdte a trükközgetést. Hétévesen már a családi fűnyíróval kétkerekezett, ám a Ford Ranger Raptort átvezetni egy mindössze 88 centiméter széles kapun még így sem lehetett gyerekjáték. Ettől függetlenül persze sikerült, így megvan a Guinness rekord, és örülhet a Ford is.

young-paul-swift-black-and-white tcm25-761255 Totalcar

A duplaturbós V6-tal és a tízsebességes automata váltóval a 292 lóerős Ford Ranger Raptor egy gyors és stabil nyomatékú gépnek számít. Ettől még nem válik a legideálisabb járművé a kétkerekezéshez, hiszen a rugóútja hosszú, méretéből adódóan pedig a szél is megtépázza, miközben egy bátor ember stabilan próbálja tartani a gumik oldalfalán táncoltatva.

Paul-and-craig tcm25-761047 Totalcar

Márpedig ahhoz, hogy az egymástól 88 centiméterre álló oszlopok közt átterelje, Swiftnek gyors reflexekre és némi szerencsére is szüksége volt. A rekordkísérlet előtt a biztonság kedvéért még a rámpát is megerősítették, nehogy összeroskadjon a Raptor súlya alatt.

A Raptorral eddig sem volt nehéz parkolóhelyet találni, ám Paul Swift rekordja bebizonyította, hogy amennyiben az 1971-es Diamonds Are Forever Bond-film híres Las Vegas-i Ford Mustang Mach 1 trükkjét játszanánk el egy másik Ford segítségével, még a durva terepezésre szánt pickup is jó alternatíva lehet.