Újra új autót vesz a magyar?

2014.12.02. 08:09

Autóipari hírsaláta

  • Az a jó, ha szőrös? Vagy tökmindegy? Tegnap esti Belsőség posztunkban Papp Tibi elmagyarázza, hogy miért hülyeség félni attól, hogyvágott gumit sóznak ránk. .
  • Húsz százalékkal több új autót helyeztek forgalomba idén novemberben, mint tavaly. Novemberben 5901 új személygépkocsit helyzetek forgalomba Magyarországon, 19,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első tizenegy hónapban 20,1 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett autók száma, és így elérte a 61 399-et - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) az MTI-vel.
  • Lelassult a francia autóeladások csökkenése novemberben – írja az MTI. Lassult az új személygépkocsi-eladások csökkenésének üteme Franciaországban, novemberben 135 ezer új autót értékesítettek, ami 2,3 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Októberben még 3,8 százalékkal csökkentek az eladások éves összehasonlításban. „Elértük a mélypontot”- nyilatkozta a helyi autógyártók szövetségének az elnöke
  • Forma-1: A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1-es bizottság engedélyt adott a csődvédelem alatt álló Caterham istállónak arra, hogy a következő szezonban az idei autójával álljon rajthoz a világbajnoki sorozatban. A McLaren 2015-től motorbeszállítót vált a Forma-1-ben, és újra Honda-blokkokkal száll ringbe a világbajnoki pontokért. A brit márka vezetői azonban kijelentették, ez az együttműködés nem terjed majd ki az utcai autókra, a McLaren sportkocsik nem kapnak japán motorokat. Részleteket itt.
  • A francia kormány arra készül, hogy fokozatosan kiszorítsa a dízelmotoros autókat a forgalomból. Ennek érdekében új autó-azonosítási rendszert készülnek bevezetni, amellyel már követhetik a legszennyezőbb autókat, és korlátozhatják azok behajtását egyes városokba. Részletek itt.
  • Ami tőlünk nyugatra anyu bevásárlókocsija, az nálunk sokszor teljes értékű családi autó. Olvassa el Stump Bandi remek összehasonlítóját az új Opel Corsáról és az új Škoda Fabiáról.

Közlekedési koffein

  • Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán ma hajnalban –írja a police.hu. A 49. kilométerszelvényében a leállósávraterelik a forgalmat
  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta és alacsonyabb veszélyességi fokozatra redukálta az ónos eső veszélye miatt korábban kiadott másodfokú, narancssárga riasztását Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes térségeire. A visszavonással megszűnt a narancs riasztás hazánkban – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala.
  • Van, ahol még most sincs villany. Több településen és a kistarcsai kórházban is elment az ónos eső és jég okozta károk miatt az áram, és Budapest több kerületéből is jelentettek áramingadozásokat. Az áramszolgáltató szakemberei és a tűzoltók is egész éjjel dolgoztak a hibák elhárításán, a veszélyes faágak, kidőlt fák elszállításán. A Budapest-Szolnok vonalon több szerelvény is vesztegelt. További információk az Indexen.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében havazik, sok a fakidőlés az utakon. Heves megyében és a Pilisben több helyen útzár van. Forrás: Magyar Közút
  • A tegnap reggel óta folyamatosan eső ónos csapadék megnehezíti, helyenként megbénítja a közlekedést. A 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy között közlekednek, innen tovább a Normafáig jelenleg nincs közlekedés. A H8-as hév rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között közlekedik, Gödöllő és Cinkota között hévpótló autóbusz viszi az utasokat. A 3-as úton kidőlt fák akadályozzák továbbra is a közúti forgalmat, ezért a hévpótló busz Mogyoródra nem tud betérni. Forrás: BKK

Cukor

  • A BKK megmutatta, hogyan fejlődhetne tovább a fővárosi villamos- és trolibuszhálózat. Az 1-es villamos vonalát meghosszabbítanák Kelenföldig, a Bajcsy-Zsilinszky úton villamospályát építenének ki, meghosszabbítanák a 3-as villamos északi vonalát, összekötnék a 2-es és a 24-es villamost, új villamosvonalat építenének a Rákóczi és a Thököly út közé, a nagykörúti villamosközlekedést meghosszabbítanák Hűvösvölgy irányába, meghosszabbítanák északi irányba a 2-es villamost is, a 82-es, 77-es, 74-es, 83-as, 75-ös és 79-es trolivonalakat is továbbvinnék vagy módosítanák. További infó: BKK
  • Már a BKK közlekedési információi is megjelennek a Waze-n. A közösségalapú közlekedési és navigációs alkalmazásba sok európai nagyvárost megelőzve lépett be Budapest Rigával és Barcelonával. További infó a BKK oldalán.
  • Megmutatta a BKK azt is, hogy milyenek lennének a jövő menetrend szerinti hajójáratai a Dunán. Részletek az Indexen.

Anno

  • 1930-ban ezen a napon született Jack Rounds amerikai autóversenyző.
  • 1937-ben ezen a napon született Christopher Bristow brit autóversenyző.
  • 2001-ben ezen a napon halt meg Bruce Halford brit autóversenyző. 70 évet élt.

Hab

  • Ma Viven és Melinda napja van.
  • Ma is esős, ónos-esős, havas-esős idő várható, a hőmérséklet 1-2 fok körül lesz. Forrás: Időkép
  • Ezúttal nem az oroszoktól vagy az ukránoktól, hanem Dél-Afrikából töltöttek fel egy érthetetlen és hiperdurva, autópályás közlekedési videót a LiveLeakre.