2015.12.28. 08:50

Túl a halászlén, a töltött káposztán, a mákos és a diós bejglin újra jelentkezik a Hidegindító. December 28 van, hétfő, az évből még három nap van hátra, Kamillák ünneplik ma a névnapjukat. Derült, napos idő lesz, a hőmérő is éppen egy hajszálnyival mutat majd 0 fok alatt napközben.

Így ünnepelt a TC

  • Szokásunkhoz híven készültünk egy képeslappal. Ezúttal mug shotot készítettünk (szinte) mindenkiről. A mug shot az a fénykép, amit a bűnügyi nyilvántartásba vételhez készítenek a rendőrségen. Tudják, amikor tartják a kezükben a névtáblát az elkapott bűnözők. Nekünk is volt névtáblánk, mindenféle álnevekkel. Pista írt egy szívmelengető posztot is a képehez, ha kíváncsi, kattintson ide.
  • Ismét elővettük Koncz Jani klasszikusát a Totalbike tarsolyából. A könnyfakasztó történetet, ami egy 125-ös Csepel köré épül fel,ide kattintva olvashatják el. Ha eddig nem volt meg, ne sajnálják az időt, megéri. Tényleg.
  • Karácsony, tehát ajándékozás. Ebből nem maradtunk ki mi sem. Pörög a Mohó Hiéna. Vannak még futó feladatok, de szilveszterig napról-napra jönnek az újabbak is. Zsíros koncokért és képtelen feladványokért tovább ide.

A nap képe

Országszerte köd van, ezért fokozottan figyeljenek az utakon. A kép Debrecennél készült.

Autóipari hírsaláta

A hosszú ideje tartó nagy fokú légszennyezettség miatt hétfőtől három napon át nem közlekedhetnek a személygépjárművek és a motorok délelőtt 10 és délután 4 óra között Milánóban - jelentette be vasárnap az olasz város vezetése. A szerdáig tartó akció ideje alatt különleges "szmogellenes" napijegyet lehet váltani a városi tömegközlekedésre kedvezményes, 1,5 eurós (475 forintos) áron. MTI

Az év végének közeledtével egymás után jelennek meg a legnagyobb elemzőházak 2016-ra vonatkozó várakozásai a globális autópiaccal kapcsolatban. A Bank of America Merrill Lynch is közzétette saját elemzését, amelyben a régiós eladások mellett a kínai autópiacra fókuszálnak és kitérnek arra is, hogy melyik autógyártó részvényeiben látnak fantáziát. A részletes cikkért irány a Portfólió.

Kéne egy Lamborghini Diablo 4600 dollárért? 1,2 millió forint szinte semmi egy ilyen legendáért. Gondolom már önök is sejtik, hogy turpisság van a dologban. Nem replikáról van szó, csak hiányzik róla egy pár dolog.

Részletek a Carscoopson.

Autóipari bulvár

Egy év házasság után elválik feleségétől Jenson Button, a britek 2009-es Forma-1-es világbajnoka. A 35 éves autóversenyző és a 31 éves Jessica Michibata 2008-ban ismerkedett meg, de sosem költöztek össze: a McLaren versenyzője Monte-Carlóban él, míg modell hitvese Tokióban lakik az édesanyjával. MTI

Tömegközlekedési koffein

Nem ropogósan friss hír, de hátha valaki lemaradt volna róla: ismét Szalóczy Pál mondja be az M3-as metró megállóinak nevét. A kihagyás oka a hangrendszer felújítása volt. Továbbá ezen a vonalon is megjelent az angol nyelvű hangos utastájékoztatás. BKK

Cukor

Újabb egy évet csúszik a japán Mitsubishi regionális repülőgépének, az MRJ-nek a forgalomba állítása. Tájékoztatásuk szerint a novemberi első repülés, valamint az azóta lezajlott repülések során a gép alapvető tulajdonságai rendben voltak, ugyanakkor pár alkatrészt újra kell tervezni, ezért csak 2018 második negyedévében adhatják át az első gépet az All Nippon Airwaysnek. A Mitsubishi hangsúlyozta, továbbra is elkötelezett a projekt iránt, a célja, hogy megrendelői a legjobb terméket kapják. Az eredeti tervek szerint az első gép 2014 első negyedévében állt volna forgalomba. MTI

Totalcar Anno

A benzines-dízel hitvita sosem fog eldőlni, de Csikós azért boncolgatta kicsit a témát két Fiesta tesztautó kapcsán hat évvel ezelőtt. Takarékos vagy sportos? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Kerüld el a dugót!

A Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással tájékozódhattok az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Anno

  • 1909-ben ezen a napon született David Murray brit autóversenyző.
  • 1963-ban ezen a napon a Dél-Afrikai Nagydíjat East Londonban. A győztes Jim Clark volt egy Lotus Climax volánja mögött.
  • 1983-ban ezen a napon halt meg Eugène Chaboudfrancia autóversenyző.

A nap videója

Miközben egyik szemem sír a Clarkson-Hammond-May trió távozása miatt, másik kissé nevet, mert a zseniális Chris Harris lesz a Top Gear egyik új műsorvezetője. Aki eddig nem követte volna munkásságát, annak itt egy kis ízelítő, amiben egy Bugatti EB 110 SS-nek keni. Nem ijedős, azt meg kell hagyni.