Ezután mondja valaki, hogy szar lesz az új Top Gear

2016.04.01. 05:03

Szép reggelt április 1-jén, a Hugók, Agádok, Palmerek és a bolondok napján. Ha elszomorít, hogy a mai nappal máris túlvagyunk az év egynegyedén, dobjon fel a hír, hogy végre talpra állt a tavasz: az ország nagy részén ma húsz fok fölött lesz a hőmérséklet, és az előrejelzések szerint a meleg szerdáig kitart.

Jön!

  • Ha eddig bármi kétséged volt az új Top Gear-rel kapcsolatban, az új évad tegnap kiadott trailere egész biztosan halványít majd rajta. A kereken egypercesre vágott kedvcsináló után korai lenne eldönteni, hogy az új stáb mit tud majd a régihez képest, de a jelek szerint a koncepció nagyjából marad: jól adagolt izomautók, csúcssportautók és kreténségek lesznek a műsor alapjai. Kezdés május 22-én, a BBC Two-n.

Hírsaláta

  • Megint drágult a benzin. A Mol ma három forinttal növelte a benzin árát, a gázolajé viszont ugyanennyivel csökkent. Ezzel a benzin átlagára 329-330 forintra nőtt, míg a gázolajé 315-316 forintra csökkent. A mai változásokkal az elmúlt bő egy hónapban a benzin 28, a gázolaj 18 forinttal lett drágább. (Napi.hu)
  • Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a sopronkövesdi Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. mintegy hatszáz-hétszáz dolgozója csütörtökön, miután a munkáltató és a munkavállalókat tömörítő érdekképviselet továbbra sem tudott megállapodni az idei évi béremelés mértékéről. A sztrájkot megelőző tárgyaláson az Autoliv vezetősége az egy héttel ezelőtti 2,5 százalék helyett már 8 százalékos béremelést javasolt, de az érdekképviselet továbbra is 12 százalékot követel. A sopronkövesdi gyárban, amely a nyugat-dunántúli régió egyik legnagyobb, 2400 embert foglalkoztató autóipari beszállítója, március 24-én, múlt csütörtökön alakult meg a sztrájkbizottság. Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a stockholmi székhelyű Autoliv-cégcsoport tagja, amely biztonsági öveket gyárt járművekhez. A cég 1993 óta van jelen Magyarországon. (MTI)
  • Hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros készül a Le Mans-i 24 órásra. Chris Hoy négy éve váltott sportágat, és lett autóversenyző. A nem túl erős Európai Le Mans-szériában tavaly megnyerte az LMP3-as kategóriát, ami a jelek szerint meggyőzte a portugál Algarve Pro Racinget, hogy helyet adjon neki Ligier-Nissanjában a legendás egynaposon. "Ez az autósport csúcsa. Az elmúlt három évben ezért dolgoztam, elképesztő, hogy lehetőséget kapok Le Mans-ban, még mindig nem tudom elhinni" - nyilatkozta Nagy-Britannia legsikeresebb olimpikonja. (The Guardian) 
  • Mexikóváros sem bír a szmoggal: időszakosan kitiltja az autókat a húszmillió lakosú főváros. A rendelet szerint az autótulajdonosok hetente egy napon, valamint június 30-ig havonta egy kijelölt szombaton nem használhatják járműveiket a város területén, ahol immár két hete az évtizedek óta a térséget érintő legsúlyosabb légszennyezettséggel küzdenek. A korlátozás alatt senkinek sem kegyelmeznek, a kibocsátás mértékétől függetlenül minden autót érint. (MTI)

Cukor

  • Ha eddig úgy érezted, adós neked a világ egy sci-fibe hajló, túlkoreografált és sűrűn vágott BMW M4-pornóval, hát tessék:

Blogszemle

Az Indy Car idei második futamára hangol az USA Racing blog. A széria történéseit magas szinten feldolgozó blog a hétvégi phoenix-i futam előtt vette számba mindazt, amit a futamról és az otthonául szolgáló 1,6 kilométeres oválpályáról tudni érdemes.

Közlekedési koffein

  • Hétfőn megnyitják végre az új Pomázi úti felüljárót. Az óbudai vasútállomás határán épülő 176 méter hosszú, 8 nyílású felüljárón a hét elején három sávon indul meg a forgalom, az Aranyhegyi és a Pomázi utakon közlekedők nagy örömére. (Index)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről élőben. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre és töltsétek le az alkalmazást Android vagy iOS operációs rendszert futtató telefonotokra! A Waze térképén megtaláljátok az összes új, rendőrségi fix traffipax helyét. Ezeket április 5-től élesben használják majd.

Tegnap a Totalcaron

A nap száma

Ma van 32 éve, hogy elment a 70-es, 80-as évek tán legnagyobb soulzenésze, Marvin Gaye. A 44 évesen, világhírű zenészként szülei otthonába menekülő, pornó- és kokainfüggő zenészzsenit saját apja, az Isten Háza nevű szekta követője lőtte le egy veszekedés alatt a fiától kapott fegyverrel. Furcsa sztori, itt és itt olvasható bővebben.