Nyomoz a rendőrség a Nagy Futamon történtek miatt

2016.05.05. 08:14

Május 5. van, csütörtök, Györgyi névnap. A nappali hőmérséklet 19 fok körül várható, az éjszakai 11. Záporok, zivatarok előfordulhatnak. Ezen a napon született Lázár Ervin, Bujtor István és B. Tóth László is.

A nap képe

A Bujtor-féle Ötvös Csöpi filmekben nem csak a szocialista blokk autói kaptak helyet, hanem nyugati társaik is. A képen egy E12-es BMW, egy W115-ös, és egy W123-as Mercedes látható.

Forrás: IMCDB http://www.imcdb.org/vehicle_184256-BMW-5-E12-1977.html

Nyomoz a rendőrség a vasárnapi Nagy Futamon történt autóbaleset miatt

Vasárnap rendezték meg az idei Nagy Futamot, ahol két hiba is csúszott a gépezetbe: az egyik repülőt nem sikerült elég magasan tartani a Duna fölött, valamint egy Ferrari fara belecsúszott a közönségbe a Várkert Bazár előtt. Utóbbi esetben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak. Az M1 Híradójában arról számoltak be, hogy a Közlekedésbiztonsági Szervezet pedig a félresikerült légi mutatvány miatt indított vizsgálatot. MTI

Egymillió BlueHDi

Ezen a héten gördült le a Trémeryben működő PSA üzem gyártósoráról az egymilliomodik Euro6-os BlueHDi dízelmotor. A létesítményben jelenleg 7000 dízelmotort gyártanak naponta, ebből ötezer 1.6 literes (815.000 darab készült belőle 2014-es bevezetése óta) és kétezer 2.0 literes (185.000 darab 2013. szeptemberi bevezetése óta).

Buszokkal fogják pótolni a metrót

A BKK és a BKV közleményében azt írta, a 3-as metró utasforgalmának 60 százalékát, a kapacitás 45 százalékát tudják buszokkal pótolni, ennél nagyobb, a metró nyomvonalát követő felszíni pótlóbuszos kapacitás nem biztosítható. Emiatt mindenképpen szükség van más eljutási lehetőségek biztosítása is, ez alternatív útvonalakon közlekedő tehermentesítő járatok szervezésével, illetve meglévő járatok sűrítésével, vonaluk meghosszabbításával érhető el. Ennek szervezése már folyamatban van. Vizsgálják egyebek mellett a 12-es villamos vonalának meghosszabbítását a Lehel térig, valamint az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 14-es villamosok sűrűbb indítását, de egyeztetnek arról is, hogy a városon belüli nagyvasúti hálózatot hogyan használják fel.

A legvidámabb GT-R

Pörög a Gumball 3000, az elmebajos autós karaván ma érkezik meg Magyarországra. A csapat első állomása a Hungaroring, ide délután kettő körül érkeznek a résztvevők, aztán 5-kor gurulnak át a Szent István Bazilikához, ahol este 10-ig lehet megnézni az autókat. Gábor, a Carthrottle magyar újságírója küldött nekünk pár pillanatképet az EmojiTR-ről útközben. A ma délutáni programon kollégánk, Sturcz Anti is részt vesz és beszámol, figyeljétek a TC-t!

Anno

1985-ben és 1996-ban is ezen a napon rendezték meg a San Marinói Nagydíjat. Előbbiet Elio de Angelis nyerte a Lotus Renault-val, utóbbi Damon Hill a Williams Renault-val.

Ma a TC-n

Változnak az idők, új szövegek jelennek meg az autóhirdetésekben, segítünk eligazodni, itt a Nepperszótár 2!

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Meghosszabbítják az M1-es autópályát

Az eredetileg becsült 72 millió forint helyett 68,2 millió forintért készítheti el az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő út terveit a nyertes, három tagú konzorcium. A tervezett út Zsámbék térségében éri az M1-es autópályát. Részben már meglévő út 2x2 sávossá szélesítésével, részben pedig új út építésével készül el a 39,7 kilométeres, végig 2x2 sávos összekötő út. A szerződést a nyertesekkel a NIF április 19-én megkötötte. Forrás: Napi.hu

A nap grafikonja

Közúti balesetek száma Magyarországon (2007-2015) - Forrás MTI

TC Anno

Tavaly ezen a napon jelent meg Nyegleó Kia Soul EV tesztje, benne Karotta 4400 karakteres keretesével. Ha kíváncsi, miért ajánlotta villanyautó tesztünket tegnapig 476 olvasó a Facebookon, kattintson ide.

A nap képe 2

Chanel divatbemutató Kubában - cég először tart divatbemutatót latin-amerikai országban. (MTI)  Ha további képekre éhezik a kubai autókról, lapozza végig Stump Bandi fotóit.