Ferrarit így még nem rontottak el

2016.07.08. 08:01

Július 8-án Ellák napjára ébredtünk, üdvözli önöket a Hidegindító. Több szempontból is érdekes a mai nap, hiszen 519 évvel ezelőtt indult Vasco de Gama Indiába, 178 éve pedig megszületett Ferdinand Zeppelin, aki feltalálta a kormányozható léghajót. Ma lenne 177 éves John D. Rockefeller olajmágnás is, és hogy a közelmúltból is legyen egy dátum, ma ünnepli 55. születésnapját Andrew Fletcher is, a Depeche Mode billentyűse. Nem szeretném már reggel elvenni az életkedvüket, ezért szóljon az Enjoy the silence felújított változata: 

Autóipari hírsaláta

Önök szeretnek autóval utazni? Rainer Zietlow valószínűleg önöknél is jobban szeret, ugyanis csapatával most tette meg Lisszabon és az orosz Magadan közti 15200 kilométeres utat, mindössze hat nap és kilenc óra alatt. Rainer ezzel az eddigi 8 nap 12 órás csúcsot javította meg, túrája során pedig egy Volkswagen Tuareget használt, amelyet Goodyear látott el a terepviszonyoknak megfelelő abroncsokkal. 

Letartóztatták Edsel Fordot, a cégalapító Henry Ford dédunokáját. A vád családon belüli erőszak, amelyet vélhetően ittasan követett el.  Ford egy éjszakát töltött a fogdában, ám az ügyész várhatóan nem emel vádat ellene. A 67 éves Ford tagja az igazgatótanácsnak és konzultánsként is részt vesz a vállalati teendőkben, ám jelenléte vélhetően inkább szimbolikus jelentőségű.(Autoevolution)

Kitűzték a rekorddöntést dátumát a Bloodhound SSC számára. Az új sebességrekord megdöntésére tervezett sugárhajtású gépet 2017 októberében fogják megfuttatni a Kalahári sivatagban. Erre az évre 1290 km/órás célt tűztek ki az építők, de 2018-ban már az 1600-as tempó átlépése a cél. A rekorder gépet ugyanaz az Andy Green fogja vezetni, aki a ma is élő 1228 km/órás rekordot is felállította még 1997-ben, a Thrust SSC-vel. (Motorauthority)

Negyven Cadillacről lopták le a kereket egy texasi kereskedésben, az autókat téglákon felbakolva hagyták a telepen. A tolvajok akcióját rögzítette a kamera, és a felvételeken jól látszik, hogy a négy tettes egy teherautóra pakolta fel a 160 darab könnyűfém felnit. Tavaly novemberben már történt egy hasonló eset Texasban, akkor 45 Chevroletet szabadítottak meg a kerekeitől, szintén egy kereskedésben. (Moto1)

Vannak dolgok, amik egyszerűen nem férnek bele. Nem rajzolunk bajszot a Mona Lisának és nem szelfizünk az angol királynővel, ezek egyszerűen olyan határok, amiket nem léphetünk át. Ilyen például egy Ferrari porba ültetése is, de ha robbantott gumikat teszünk fel és a felniket is majd' vízszintesre döntjük, végképp kivívjuk a tömegek haragját. A japán tuner, aki meggyalázta az autót levegős futóművet használt, így talán két bemutató között talán még a trélerre fel lehet vele állni, de az egykor legendás úttartásból és  stabilitásból valószínűleg semmi sem maradt. (Carscoops)

Update: Egyes források szerint elképzelhető, hogy csak egy viszonylag igényes, Toyota MR-2-ből épített replikáról van szó. 

Közlekedési koffein

A Hidegindító megjelenéséig a következő csak a következő forgalmat befolyásoló eseményről számolt be az Útinform:

  • A 6-os főúton Kakasd előtt a 147-es km-nél egy balesetes kamion miatt a fél útpályát lezárták.

Totalcar Retro

Három éve jelent meg a hír, amely az Opel formavilágának várható jövőjét boncolgatja, a Monza tanulmányautón keresztül. Érdekes, hogy az autón látható formai jegyek egy részét már láthatjuk is a közelmúltban megjelent Opeleken.

Végre péntek!

Ma már nem lesz olyan vidám az idő, mint a hét korábbi napjain: főleg a Dunántúlon számíthatunk erősebb felhősödésre, ám jelentősebb csapadék nem várható, ráadásul nyugaton, északnyugaton megélénkül a szél is. Napközben 26-31 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de a napon vigyázzanak, erős UV sugárzás várható. Részletekért kattintsanak az Időképre.