Eladó a gyerekkori álmod

2016.07.26. 08:35

Július 26-án, Anna és Anikó napján köszönti önöket a Hidegindító. Ma is fülledt időre számíthatunk, de a napsütést helyenként záporok, zivatarok zavarhatják meg, sőt, vihar vagy jégeső is beüthet a kevésbé szerencsés tájakon. A hőmérséklet napközben továbbra is 28-34 fok között alakul, de legalább fronthatásra nem kell számítani. A mai napon több híres művész is született, így például Stanley Kubrinck filmrendező 88 lenne, Mick Jagger 73, Frédéric Diefenthal - a Taxi kétbalkezes rendőre - 48, Kevin Spacey 57, Sandra Bullock 52, Helen Mirren pedig ma 71 éves. És nem mehetünk el a 122 évvel ezelőtt született Aldous Huxley író-filozófus mellett sem, aki az elsők között kísérletezett a tudatmódosító szerek - LSD, meszkalin - használatával, tapasztalatait pedig esszéiben jegyezte le. Legismertebb műve a Szép új világ, amely ugyan disztópia, mégis, bizonyos elemeiben ijesztően pontosan jósolta meg napjainkat. Az Iron Maiden annyira tiszteli az író művét, hogy nem csak egy számot, de egy konkrét albumot szentelt neki. Szóljon most a Brave New World album címadó dala:   

Hírek kávé mellé

Minden hétre jut egy eladó egzotikum, most például egy Lamborghini Diablo. A kilencvenes években szocializálódott autókedvelő számára ez A szupersportautó, hiszen lapos, kaszniját hatalmas légbeömlők szabdalják és a végletekig extrém. Most egy megkímélt, alig 10 ezer kilométert futott, 18 éves példányt hirdetnek Angliában, viszont az ár nem ismert, ezekben a körökben erről inkább érdeklődni szokás. Az adott autó egy 530 lóerős változat, ráadásul ez az egyetlen példány, amelyet erre az árnyalatra fényeztek. Érdekes, hogy elérjék a jég-kék színt, először sárgára kellett fényezni a kasznit, majd ellátták egy speciális felületkezeléssel. Az első tulajdonos megvette színhez tartozó jogokat, így bebiztosította, hogy Lamborghini többet nem készül ilyen árnyalatban. Már csak ezért megéri, nem? (Carscoops)

Látványos videót forgattak a Jalopnik munkatársai: kivettek egy McLaren 570S-t egy oválpályára, ám nem olyanra, mint ahol például a Nascar futamokat rendezik, hanem egy homokkal burkoltra, amin Midget car-okat hajtanak. Ezek a kicsi, ám rendkívül erős versenygépek - 400 lóerőhöz gyakran alig 450 kilós súly - keresztbe csúszva versenyeznek az igazán látványos futamokon. Ahol ezek az autók otthon vannak, a 240 ezer dolláros sportkocsi kényelmetlenül érzi magát, de inkább nézzék meg a videót:

 A Drewbug nevű felhasználó posztolta a képet Redditre a képet a saját, Pennsylvaniában található házáról, amelybe viszonylag gyakran csapódnak közlekedők. A tulajdonos meglehetősen rezignáltan veszi tudomásul, ha valaki nekihajt az épületnek, hiszen a ház egy forgalmas kereszteződés mellett épült és az egyik útpálya konkrétan átfut az épületen. A probléma az, hogy sok sofőr nem jól méri fel az autója szélességét, és meghúzza a falat vagy rosszabb esetben a fordulókört nézik el, így elakadnak a ház sarkában. A tulajdonos állítólag nem tervezi a költözést. (Moto1)

Versenyautót fejleszt a Lexus. A gép az LC alapjaira épül majd, és a japán Super GT sorozatban fogják indítani, ahol olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint például az Acura NSX. Az autóról sok konkrétum még nem derült ki, a homályos képet egy Twitter felhasználó készítette Japánban. Az mindenesetre itt is jól látszik, hogy néhány formai elem visszaköszön a Lexus LFA-ról és az LF-LC GT Vision Gran Turismo koncepcióautóról. A Lexus jelenleg egy RC-F alapú autóval versenyez, az új modellben pedig egy kétliteres, turbós blokkra lehet számítani, ami szekvenciális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. (Motorauthority

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Totalcar retro

Nyolc évvel ezelőtt jelent meg Winkler Harley-Davidson Cross Bones tesztje, és egyáltalán nem volt elájulva tőle. Egydugattyús fék, springer villa, és kényelmetlen nyereg, üdv a kőkorban.

Óvatosan, ha erre mész

Az Útinform a következő forgalmat befolyásoló eseményeket regisztrálta a Hidegindító megjelenéséig: 

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 24-es km-nél sövényvágó géplánc dolgozik. Egy sávon lehet közlekedni, Torlódásra készüljenek.

A 4-es főút 175-ös km-nél Püspökladány közelében két személygépjármű karambolozott. Félpályás útzár mellett végzik a helyszínelést. A forgalom, váltakozó irányban halad.

A 26-os főút 33-as km-nél Dubicsány településen egy kis tehergépjármű és egy személygépkocsi ütközött össze. A forgalmat félpályán váltakozó irányban engedik.

Baján, az 51-es főút Szent Antal úti szakaszán a 160-as km-ben két személyautó ütközött össze. Teljes útzár van, a forgalmat mellékutcákba terelik.

Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál jelenleg nincs fennakadás a közlekedésben. A ki- és belépő forgalom zavartalan.

A Totalcar mai adásában

A tapasztalat az, hogy akinek van autóra hatmilliója, az nem vesz egy majdnem fullos Fabiát vagy hasonló kisautót, hanem vesz egy nagyobbat. Az egy másik kérdés, hogy kell-e neki nagyobb, vagy csak tisztán pozőrködésből választ nagyobbat, de most ez nem érdekes. A való világban a valós kisautó-vásárló összekuporgatja a pénzét az alapváltozatra (ha egyáltalán kapható olyan) és fogcsikorgatva rendel bele az autóba további extrákat. - Göbölyös doktor fapados Skodát tesztel, olyat, amit tényleg meg is vesznek.