Észre sem vette, hogy egy autót tol maga előtt

2016.09.07. 06:48

Jó reggelt kívánunk szeptember 7-én, a munkahét kellős közepén. Regina névnapja van ma, és az évből csupán 115 nap már hátra. Azt ígérik a meteorológusok, hogy az előző napok borongós, esős időjárását mától napsütés váltja. Érdemes kihasználni ezt, mert ki tudja, meddig élvezhetjük. Egy-egy derűs nap elkezdéséhez is elkelhet azonban a segítség. Éppen ezért kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, máris jön a Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Kilenc új Cobrát készül legyártani az AC Cars. Az autókat az eredeti, 1962-es kiadással azonos paraméterek jellemzik majd. Az AC Cobra Mk1 260 Legacy Edition példányai kézzel készülnek, nevüket pedig a 260 köbinches, azaz 4260 köbcentiméteres V8-as ihlette. Egy-egy példányért ötszázezer fontot, azaz mintegy 185 millió forintot kérhetnek majd el. (autocar)
  • Szentpéterváron is megkezdődött a Toyota RAV4-es gyártása. A helyi üzem termelési kapacitásának bővítésére, és a gyártás előkészítésére közel tízmilliárd rubelt fordítottak. Folyamatban van az alkalmazottak felvétele is, így összességében 800 új munkahelyet teremt a beruházás. A termelés néhány hónap után érheti el a maximumot. (Toyota)
  • Eladó Batman motorkerékpárja. A Batpod fantázianevet viselő gépet a Sötét Lovag és a Felemelkedés című mozikban használták. Nathan Crowley és Chris Corbould tervezte, a teljesen egyedi megjelenést egy 750 köbcentis Honda-blokk köré építették fel. Összesen hat példányt építettek a forgatásokhoz. Az eladásra kínált darabhoz nem jár akkumulátor, benzintank és gázkar sem. Így is 80-107 ezer dollár közötti összegre, vagyis akár 30 millió forintra számítanak érte. (autoblog)

Anno – szeptember 7.

  • Húsz esztendeje Magyarországon járt II. János Pál. A pápa Pannonhalmára és Győrbe is ellátogatott.
  • 1970-ben Varahagiri Venkata Giri, India köztársasági elnöke rendeletben fosztja meg kiváltságaiktól a maharadzsákat.
  • 1944-ben e napon üzent hadat hivatalosan Románia Magyarországnak.
  • Giuseppe Garibaldi csapatai 1860. szeptember 7-én bevonulnak Nápolyba, megdöntik a Két Szicília Királyságát.
  • Nyolc Forma-1-es futam is jutott erre a napra a történelem során. Ebből hetet Olaszországban rendeztek. 1952-ben Alberto Ascari, 1958-ban Tony Brooks, 1969-ben Jackie Stewart, 1975-ben Clay Regazzoni, 1986-ban Nelson Piquet, 1997-ben David Coulthard, 2014-ben pedig Lewis Hamilton nyert. 2008-ban Belgiumban állt rajthoz a Száguldó Cirkusz mezőnye. Akkor Felipe Massát intették le elsőként.

Totalcar retró

  • Mire jó egy lakókocsi? És egy lakóautó? Mi a különbség? Számtalan kérdés merül fel, a választ pedig tíz évvel ezelőtti cikkünk adja meg ezekre. Erre tessék.

Tegnap a Totalcaron

  • Tudják, mi az év öntökönszúrása? Ha nem, akkor minden bizonnyal lemaradtak a Renault Scenic tesztjéről. Stump András írását erre találják.
  • Zách Dániel azokról a balesetveszélyes kereszteződésekről írt, amelyek átépítéséért már aláírást is gyűjtenek a budapestiek. Az újlipótvárosi riportért ide kattintsanak!
  • A Belsőségen pedig bemutattunk egy olyan remek múzeumot, amelyből nem lopták el az anyagot. A RepTárból Vályi Pista jelentkezett.

A séf mai ajánlata

  • Gondoltak már arra, mennyi idő alatt lehet észrevenni, hogy tulajdonképpen egy dízel Porschéban ülünk? A Panamerában eltart egy ideig. A választ Göbölyös Zsolt cikkében olvashatják.

Keserű méz

  • Észre sem vette, de egy személyautót tolt maga előtt az egyesült államokbeli Cleveland közelében egy kamionos. A Peterbilt volánja mögött ülő Russell Neal érezte, hogy valami nincs rendben, de először defektre gyanakodott. Amikor már füstöt is látott, akkor döntött úgy, félrehúzódik. Ekkor érte nagy meglepetés, hiszen egy Hyundai Sonata volt keresztben a kamion orránál. Benne pedig egy nő ült, aki elmondta: csak abban tudott reménykedni, hogy nem borul fel autója. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • A 14-es számú Győr-Vámosszabadi főúton a dunai magyar-szlovák határhidat szerkezetépítési munkálatai miatt 2016. szeptember 6-án 10 órától lezárták mindennemű járműforgalom elől. A gyalogosok – tolt biciklivel is – az egyik oldali járdát folyamatosan igénybe vehetik.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál Ausztria felé nincs fennakadás, folyamatos a kilépő forgalom.
  • Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon a 39-es km-nél egy kamion árokba hajtott. A műszaki mentését később kezdik meg, egyelőre nincs korlátozás. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

Az új Ford Focus RS egyik érdekes újdonsága a drift mód volt. Az irdatlan gyors és szórakoztató ferdehátúnál mi is rácsodálkoztunk kicsit erre a funkcióra. Annyit azonban most kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy nem hülyebiztos a megoldás. Az USA-ban éppen a New York-i ST-tulajdonosok klubjának tagjai gurulgattak a New Platz-környéki hegyekben. Amikor félrehúzódtak, hogy fotózkodjanak és élvezzék a kilátást, egy RS-tulaj úgy döntött, kipróbálja a drift módot. Az eredmény a videóban jól látható. (motor1)

A nap száma

Ma lenne nyolcvanéves az ötvenes évek rock and rolljának meghatározó alakja, Buddy Holly. A Charles Hardin Holley néven született zenész azonban nagyon fiatalon, 22 éves korában hunyt el 1959-ben, egy repülőgép-szerencsétlenségben. Szóljon az Everyday!