Budán találták meg a Spanyolországból lopott Ferrarit

2017.01.06. 07:38

Jó reggelt kívánunk január hatodikán, 2017 első hetének utolsó Hidegindítója következik. Ma van vízkereszt napja, a Boldizsárok pedig névnapjukat ünneplik - ha van ilyen ismerősük, ne felejtsék felköszönteni. Az előrejelzések mától igazán dermesztő hidegeket ígérnek, öltözzenek fel melegen és rétegesen, ha kimozdulnak. Előtte pedig tartsanak velünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Spanyolországból lopott Ferrarit találtak a rendőrök egy újbudai teremgarázsban. Az autót decemberben vették bérbe, azonban vissza már nem vitték. A teremgarázshely bérlőjénél a Ferrari indítókulcsán és két hamis forgalmin kívül lőszereket is találtak. A sportkocsi alvázszámát átütötték, rendszámát kicserélték. A rendőrség két férfit állított elő az üggyel kapcsolatban, akiknek előzetes letartóztatását is kezdeményezték. (police.hu)
  • Öt perc alatt, interneten keresztül is lehet már új Hyundait venni. A koreai autógyártó ugyanis hamarosan elindítja Click to Buy weboldalát. A vásárlók összekonfigurálhatják a kívánt autót, sőt járműbeszámítást is kérhetnek. Csupán azoknak kell a folyamat részeként felkeresniük egy kereskedést, akik hitelt szeretnének felvenni. A többieknek csak az átvételt kell személyesen intézniük. Azt egyelőre nem tudni pontosan, mely országokban lesz elérhető a szolgáltatás. (autocar)
  • Átvette új autóját Jenson Button. A Forma-1-től visszavonult 2009-es világbajnok több utcai McLarent is vezetett az évek során, így nem csoda, hogy most egy 675LT-vel lett gazdagabb. Ráadásul egy MSO (McLaren Special Operations) változattal, amelyet Beverly Hillsben vett birtokba. (carscoops)

Anno – január 6.

  • 2001-ben e napon vált hivatalossá, hogy George W. Bush nyerte az amerikai elnökválasztást.
  • 1978. január 6-án tért vissza hazánkba a Szent Korona.
  • 105 esztendővel ezelőtt lett Új-Mexikó az USA 47. tagállama.
  • 1838-ban mutatta be Samuel Morse a távírót.

Totalcar retró

  • Miért érzett késztetést a teszt elején Bende Tibby, hogy felgyújtsa a Volvo V60-at? Aztán hogyan jutott el odáig, hogy az autózás ájfónjának nevezze? Kattintson ide, és megtudja öt évvel ezelőtti cikkünkből.
  • Három éve pedig eljött a pillanat, amikor Papp Tibi megszerette az Insigniát. Ha kíváncsi, miért, akkor erre tessék.

Tegnap a Totalcaron

Mai műsor

Gondolták volna, hogy a Honda is koppintásokkal kezdte? Csikós Zsolt a tőle megszokott alapossággal készített egy történeti áttekintést, egészen 1947-ig nyúlt vissza. Írását itt találják.

Cukor

  • Egészen rettenetes tuning-BMW-t kínálnak eladásra. Az E30-as sorozat ma már kultuszautónak számít, egy-egy megkímélt példányért komoly pénzeket kérnek - főként a gyárias M3-asok és a nagymotoros változatok kerülnek sokba. A Craigslisten most egy 1989-es 325i kabrió jelent meg bő hatmillió forintnak megfelelő áron, de a legnagyobb jóindulattal sem lehet eredetinek nevezni. Lambo-ajtó, Ferrari Testarossa-stílusú szélesítések és egyéb elvetemült átalakítások is jellemzik. A géptető alatt pedig egy E36 M3 sorhatosa dolgozik. Lehet, hogy ez valaki(k)nek így tetszik, nekem viszont egyetlen kérdésem lenne: miért? (carscoops)

Közlekedési koffein

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

A karácsonyfát hagyományosan vízkereszt napján szokás lebontani. Ennek sokféle módja van, és valljuk be: míg a díszítés a maga ünnepi hangulatával sokaknak örömet okoz, a leszedést a hátunk közepére sem kívánjuk. Pedig lehet ezt gyorsan és egyszerűen is.

A nap száma

1938-ban ezen a napon született Adriano Celentano, olasz énekes, zeneszerző, humorista, színész, rendező, műsorvezető - igazán sokoldalú személyiség. Zeneileg szintúgy, hiszen a diszkózenében éppúgy alkotott, mint rock and rollban. 79. születésnapján nézzük meg az alábbi videót, amelyen éppen a Jailhouse Rockot énekli.