2017.02.02. 08:38

Február 2. van, csütörtök, Aidák és Karolinák névnapja. A nappali hőmérséklet 5, az éjszakai 0 fok körül alakul. 1920-ben ezen a napon született Szinyei Merse Pál festőművész.

A nap képe

Szinyei Merse Pál Szép idő: Derűs idő a Balatonon
Szinyei Merse Pál Szép idő: Derűs idő a Balatonon

Anno

  • 1908 – Bertie Bradnack brit autóversenyző († 1989)
  • 1920 – George Tichenor amerikai autóversenyző († 1989)
  • 1937 – Tony Shelly új-zélandi autóversenyző († 1998)
  • 1948 – Roger Williamson brit autóversenyző († 1973)

A Hungaroringen is tesztelnek az F1-es csapatok

Idén nem csak a Magyar Nagydíj alkalmából láthatjuk az F1-es autókat a mogyoródi pályán, hanem a rá következő napokban a csapatok szezon közbeni kollektív tesztelése is itt zajlik majd. Az tesztek a Magyar Nagydíj utáni kedden és szerdán lesznek, Mogyoród ezzel Barcelona, Bahrein és Abu-Dzabi mellé sorakozik fel a teszthelyszínek listáján.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Hello Vladimir!

Vlagyimir Putyin orosz elnök delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van csütörtök éjfélig Budapest több kerületében. A korlátozások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik. Változások lesznek több BKK-járat menetrendjében: napközben például nem jár majd a kisföldalatti, és időszakosan a reptéri busz nem jut majd el a repülőtérre.

Throwback Thursday

"Nem tudom, miért van, hogy a svábok szeretnek spórolni. Talán a vérükben van. És minél többször találkozom velük, annál inkább meggyőződésem, hogy a skótok a fasorban sincsenek hozzájuk képest. És a svábok különös perverziója az, hogy szeretik érezni is a spórolást. Még akkor is, ha Mercedest vesznek. Na de ennyire?"-Papp Tibi 2008-ban Mercedes B180 CDI tesztjét ide kattintva olvashatják el:

Visszahívás a Scaniánál - mindenkit kifizetnek

A Scania termékbiztonsági okokból visszahívja kék Scania dzsekis Teddy plüss mackó termékét, mivel annak cipzárja kilazulhat, leeshet, így fulladásos veszélyt jelent. Eddig egyetlen ilyen esetről sem érkezett jelentés. A Scania arra kéri a vásárlóit, hogy haladéktalanul függesszék fel a plüss termék használatát, és hozzák vissza bármelyik Scania márkaszervizbe, ahol visszakapják annak teljes vételárát.

Teddy mackó kék Scania dzsekiben

A legközelebbi Scania márkakereskedés ezen a linken kereshető meg.

A nap dala