Felfüggesztettet kapott az M7-es Huracan-pusztítója

2017.04.05. 07:50

Szép reggelt április 5-én, a Vincék, Julinkák és Teodórák neve napján. Ma 19 éve adták át a világ legnagyobb támaszközű hídját, a japán Akasi Kaikjó-hídat, amelynek 1991 méteres középső nyílásánál máig nem építettek nagyobbat.

Felfüggesztett börtön a magyar huracanosnak

Emlékszel még az M7-esen 300 km/h felett eldobott Lamborghini Huracanra? 2014 nyarán történt, hogy egy száguldozásban Szegerdő könyékén megsemmisült egy neonzöld Lambo. Az autóból egy nagy fekete folt maradt az árokparton, egy kormos blokk, plusz ami leszakadt az odaúton (ezek mind a hegyhátsáli Ford-bontóban végezték). A balesetet a sofőr úszta meg könnyebben, ő volt az, aki kihúzta mellette ülő barátját a felborult Lamborhiniből, mielőtt kigyulladt. Most, közel három év után a Kaposvári Törvényszék megalapozottnak találta és helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, ami a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vétkes sofőr fizette súlyosan sérült barátja gyógykezelésének költségeit. Jogerősen egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték és három évre eltiltották a járművezetéstől.

Hírsaláta

  • Az omnibuszos srácok, majd az Index is megírta, hogy látszólag teljesen logikátlanul költött kétmilliárdot használt hibridbuszokra a BKV. Magyarázat továbbra sincs, de legalább egy vizsgálatot tartott a BKV a beszerzés körülményeiről. Ebből kiderül, hogy bár a semmiből előtűnt, teljesen ismeretlen, titkárnői tevékenységre alapított Lektorna Kft. nem tudni, hogyan lett a kétmilliárdos biznisz közvetítője, alapjában véve a BKV jól járt. Bővebben az Index cikkében: Vizsgálat a használt hibridbuszok miatt.
  • Erős hónapon van túl a német autópiac. Németországban 11,4 százalékkal, 359 700-ra nőttek az autóeladások márciusban az előző hónaphoz képest. Az emelkedésben szerepet játszott egyebek között, hogy a naptárhatás miatt az értékesítési napok száma kettővel több volt - derül ki a Német Autóipari Szövetség (VDA) kedden közzétett adataiból. Az idei első negyedévben 844 700 autót adtak el Németországban, ami 7 százalékos éves szintű növekedés. Márciusban az összes eladott autó 40,6 százaléka dízelüzemű, 56,6 százaléka pedig benzines autó volt. A dízelautók aránya csökken az összeladáson belül, mivel a dízelmotorok használatának korlátozásával kapcsolatos folyamatos vita elbizonytalanítja a vásárlókat - mondta a Matthias Wissmann, a VDA elnöke. A dpa emlékeztetett arra, hogy Stuttgartban 2018-ban vezethetnek be a magas szállópor-terhelés miatt olyan napokat, amelyeken a jelenlegi legszigorúbb Euro 6 kibocsátási normát el nem érő dízelüzemű járművekre korlátozás lesz érvényben. Más német nagyvárosokban is elképzelhető, hogy lesznek hasonló korlátozások a dízeljárművekkel kapcsolatban. Emiatt szakértők szerint az új autóeladásokon belül egyre inkább csökkenni fog a dízelautók aránya. (MTI)
  • Darabokra tépett egy lopott traktort Somogyszilen - írja a 444 a hét traktorlopós sztorijáról. Cs. J., a traktordaraboló elfogásáról erre.

Majd pont az igazságügyi szakértők közbeszerzésénél lesz verseny…

Nyolc, plusz opcionálisan három felső-középkategóriás szolgálati autóra írt ki közbeszerzést a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK). A parádésan precíz kiírás szerint az illetékesek nagyon vágyják az új Skoda Octaviát, máskülönben aligha törekedtek volna rá, hogy a világon egyetlenként az, abból is az 1.4 TSi-s, Style-kivitel férjen bele a kiírásba. A szolgálati flottához elvárás a sízsáknyílás, az ISOFIX-gyermekülés rögzítési pontok hátul, és valamiért pontosan 8 darab hangszóró kell bele. Bővebben az Indexen. A Témában nem mellesleg született egy kiváló Napirajz-mű is.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Hoppá, ez  bizony egy S1-replika a tegnapi Petrolicious-ben.